Erkek karateciler Slovenya’yı salladı

Karate 1 Premier League’in Slovenya ayağına beş sporcuyla katılan Erkek Milli Takımı dört madalya kazandı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ERKEK KARATECİLER

SLOVENYA’YI SALLADI

 

Karate 1 Premier League’in Slovenya ayağına beş sporcuyla katılan Erkek Milli Takımı dört madalya kazandı. 84 kiloda Yavuz Karamollaoğlu, finalde Gökhan Gündüz’ü mağlup ederek altın madalya kazandı.

 

 

Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları’na hazırlanan Erkek Milli Takımı, Slovenya’da katıldığı Karate 1 Premier League’de dört madalya aldı. Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan başkanlığında beş sporcuyla organizasyona katılan Ay-Yıldızlı ekip toplam dört madalya kazanarak başarılı bir sınav verdi.

2012’de Paris’te yapılan Dünya Karate Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Yavuz Karamollaoğlu ile Gökhan Gündüz, 18 ülkeden 48 sporcunun bulunduğu bu 84 kiloda rakiplerini yenerek finale çıktı. İki Türk sporcu arasındaki final maçının galibi Yavuz Karamollaoğlu olurken, Gökhan Gündüz gümüşte kaldı.

75 kiloda Necati Pınarbaşı ile +84 kiloda Yaser Şahintekin kilolarında üçüncü olarak kürsüye çıkmayı başardılar.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Milli Takım aday kadrosundaki tüm sporcuların hazır olmasını istediklerini bu nedenle turnuvalara farklı isimlerle katıldıklarını söyledi. Delihasan “Gerek erkek, gerekse bayan milli takımlarımızda çok yetenekli sporculara sahibiz. Hemen tüm kategorilerde büyük bir rekabet yaşanıyor. Bu rekabetin kazananı da Türk karatesi oluyor” diye konuştu.

 

Fatih Bacak,  Antalya – Mart.2013

http://www.medyagunebakis.com/  fb.antalya007@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Fatih Bacak, Antalya Mart.2013

 

 

SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN KARATE

Proje Kapsamında 20 İlçeden 50’şer Çocuk Karate İle Tanışacak.

 

Türkiye Karate Federasyonu, İstanbul Toplum Destekli Polislik Birimi ile ortak sosyal sorumluluk projesine imza atarak çocukları karate ile riskli ortamlardan uzaklaştırmayı hedefliyor. 

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DESTEK

Sosyal sorumluluk projelerine her dönem destek veren Türkiye Karate Federasyonu, yine önemli bir çalışmanın ortağı oldu. Risk altındaki çocuklara karate sevgisi aşılayarak onları topluma daha faydalı bireyler olarak yetiştirmeyi sağlayacak projenin tanıtımı için bir toplantı gerçekleştirdi. İstanbul Tuna Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen buluşmada, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Kaya Korkmaz, İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Abdullah Erdem ve İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Komiser Yardımcısı Mehmet Dağlı, karate antrenörleri ile bir araya geldi.
İstanbul Toplum Destekli Polislik Birimi’nin yedi bakanlık ile birlikte yürüttüğü faaliyetler kapsamında en yüksek maliyetli proje olarak öne çıkan çalışmada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bahçeşehir Üniversitesi ve Türkiye Karate Federasyonu birlikte hareket edecek. Nisan ayında başlayacak proje hafta içi üç gün boyunca her gün birer saat olarak okullarda yapılacak.

GELİŞİME KARATE İLE KATKI

20 ilçede 20 okulda 50’şer kişilik gruplar halinde okulların spor salonlarında gerekleştirilecek karate eğitimi ile çocukların daha başarılı bireyler olması amaçlanıyor. Bu kapsamda projenin tüm aşamaları raporlanacak. Böylece nihai sonuç ile Bahçeşehir Üniversitesi bu projenin yansımalarını analiz edecek.
Seçim kıstasları oluşturulurken dezavantajlı, göç yoluyla İstanbul’a gelen, topluma uyum sağlamakta zorluk çeken karakterlerin seçilmesi yeğlendi. Burada güdülen amaç, mutlaka Türkiye ya da Dünya şampiyonu çıkarmak değildi. Ergenlik dönemine yeni giren ortaokul seviyesindeki çocukların seçildiği bu projede amaç hem sportif faaliyet ile çocuğa spor bilinci aşılamak hem de enerjisini doğru kullanırken diğer yandan psikolojik ve fiziksel gelişimine katkıda bulunmak. Bu proje dahilinde seçilen bir çocuğun ilk görüşmedeki tavır ve davranışları ile spordan zevk aldıkça edindiği tutumların olumlu yönde değişiklik göstermesi hedeflenecek.
Her ilçeden sorumlu antrenör, çocukların gelişimlerini gözlemlerken eğitimlerinden de sorumlu olacak.  Karate Bölge Sorumlusu olarak bu çalışmayı her ilçede bir isim olmak üzere denetleyecek olan emniyet mensupları da gözlemlerini raporlarken çalışmalarının devamı için gerekli düzenlemeleri sağlayacak. Gönüllülük esasıyla hayata geçirilecek bu projede antrenörlerin masrafları karşılanacak. 
İstanbul’da gerçekleştirilecek proje kapsamında dört bölge seçildi. Her bölgede beş ilçe yer alırken çalışmaların yürütüleceği ilçeler şöyle sıralandı: Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Sultangazi, Zeytinburnu, Esenler; Avcılar, Başakşehir, Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece; Beyoğlu, Eyüp, Fatih, Kağıthane, Şişli; Ataşehir, Maltepe, Sultanbeyli, Sancaktepe, Pendik . 

SUÇLU İLE DEĞİL SUÇLA MÜCADELE

Birim hakkında bilgi veren İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Kaya Korkmaz, “Toplum Destekli Polislik Birimi, suç oluşmadan önce suçu oluşturan sebepleri araştıran ve buna göre gerekli uygulamaları yaparak mücadelen bir polis birimidir. Çevresel, ekonomik, ailevi sebepler araştırılır ve buna göre projeler üretilir. Suçlu ile değil suç ile mücadele esastır. Risk altındaki çocuk ve gençleri bu ortamlardan çıkartmak, onlara devleti polisi sevdirmek amacımız. Çocuklar sadece karate eğitimi ile değil, bizler süreç içinde onlarla zaman geçirerek, doğruyu anlatmak ve ahlaklı bireyler yetiştirmek istiyoruz. Daha önceki süreçte Türkiye Karate Federasyon ile birlikteliğimiz olumlu sonuçlar vermiş, 20 kişiyle açtığımız karate kursu 700 sayısına ulaşmıştı. Bu çocuklar öncesinde daha agresif tavırlar sergilerken geçen zaman içinde daha saygılı ve sakin bireyler haline gelmişlerdi. Bu projede de başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum’’ dedi.

ESAT DELİHASAN: DERECE YAPANLAR ÇIKACAK

Projeye dair görüşlerini bildiren Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, çözüm ortağı olarak karateyi seçtikleri için Toplum Destekli Polislik Birimi’ne teşekkür ederek, “Bu projede üzerimize düşen vazifeyi yerine getirmekten memnuniyet duyuyoruz. Fikir doğduğunda hemen yönetim kurulu olarak karar aldık ve çalışmalara başladık. Okullardaki karate minderlerini ve çocukların karate ekipmanlarını federasyon olarak sağlayacağız. Federasyon olarak çalıştırdığımız her sporcunun antrenöründen lisans isteyeceğiz. Çocuklar bizim çocuklarımız. En ücra köşede kalmış çocuğa dahi ulaşmak, onlara olumlu anlamda destek olmak istiyoruz. Bu isimlerin arasında derece yapacak çocuklar çıkacağına ben inanıyorum. İşte o zaman dönüşüm sağlıklı olacak. Burada antrenörlerimize iş düşüyor’’ diye konuştu.
Bu arada Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, ünlü psikolog ve yazar Prof. Üstün Dökmen’in uygun bir zamanında gelerek, proje çerçevesinde psikolojik yaklaşım temalı bir konferans düzenlemesinin faydalı olacağını belirterek İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Kaya Korkmaz’dan destek istedi. Korkmaz da, bu fikre sıcak bakarak gerekli organizasyonun yapılabileceğini ifade etti.

  

Esat Delihasan, Milli Takım aday kadrosundaki tüm sporcuların hazır olmasını istediklerini bu nedenle turnuvalara farklı isimlerle katıldıklarını söyledi. Delihasan “Gerek erkek, gerekse bayan milli takımlarımızda çok yetenekli sporculara sahibiz. Hemen tüm kategorilerde büyük bir rekabet yaşanıyor. Bu rekabetin kazananı da Türk karatesi oluyor” diye konuştu.

 

 

Fatih Bacak,  Antalya – Mart.2013

http://www.medyagunebakis.com/  fb.antalya007@gmail.com,

TDFAJANS – Toplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Fatih Bacak, Antalya – Mart.2013

Diğer Haberler

  • WORLD CORPORATE GOLF CHALLENGE
  • MELİSA ERCAN ŞAMPİYON
  • TÜRK SPOR KULÜPLERİ FİNANSAL KRİZDE
  • GOL PASI.! PAS MI. TAKTİK Mİ.?
  • GÜREŞ, YARIŞ, EĞLENCE BİTTİ. İŞE DEVAM.!
  • OLİMPİYATLARA TALİBİZ DE.! HAZIR MIYIZ.?
  • YAĞMUR AKGÜN HEDEFİNE ULAŞTI
  • ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ
  • TENNİS İSTANBUL’DA YARI FİNAL HEYECANI
  • TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP