SUAT KILIÇ VE DEMİRÖREN İSTİFA ETMELİ

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, 'Suat Kılıç ve Demirören istifa etmeli'

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

HAKEMLERE İNANCIMIZ YOK

TÜRK FUTBOLU AHLAKSIZ BİR YAPIDA

ADALETSİZ HAKEMLİK DEVAM EDİYOR

LİGİN MEŞRU OLDUĞUNA İNANMIYORUM

SUAT KILIÇ VE DEMİRÖREN İSTİFA ETMELİ

 

YILDIRIM DEMİRÖREN FUTBOLUN YÜZ KARASIDIR

1967 Trabzonspo​rlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, 'Suat Kılıç ve Demirören istifa etmeli'

Alaattin Hatayoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in istifa etmeleri gerektiğini söyledi.

"Trabzonspor'un kupası gasp edildi" diyen 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in istifa etmeleri gerektiğini söyledi.

1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, 2010-2011 sezonunda şike süreci, Trabzonspor'un ligdeki ve Avrupa'daki performansıyla ilgili İHA'ya özel açıklamalarda bulundu.

“TRABZONSPOR'UN KUPASI GASP EDİLDİ”

2010-2011 sezonunun Türk futbolu için bir milat olduğunu belirten Alaattin Hatayoğlu, “Süreç, şike ahlaksızlığının tavan yaptığı ve kupanın Trabzonspor'un elinden, haksız maç kazanımlarıyla alındığının tescilidir. Mahkeme süreci yaşandı. Mahkemede Aziz Yıldırım, Mecnun Otyakmaz ve Bülent Uygun gibi isimler hapis cezası aldı.

UEFA, Fenerbahçe Ve Beşiktaş Kulübüne Cezalar Verdi. CAS'a Müracaat Ettiler. Oradan Da Ceza Aldılar. Şike Yapan Takımlar, UEFA Nezdinde Tescillenmiştir.

Ne yazık ki; ülkemizde adalet tecelli etmiş durumda değil. Federasyon bence ahlaksız bir şekilde 2010-2011 sezonunu Fenerbahçe lehine tescillemiştir. Mevcut federasyonda Yıldırım Demirören'in, 'Bizim için şike süreci bitmiştir' gibi ifadeleri var. 2010-2011 sezonunun tekrar gözden geçirilmesi talebiyle Trabzonspor Kulübü'nün şuan bir başvurusu var. Umarım federasyon, disiplin kurulu silkelenir. Adaletli bir şekilde vicdanlarını dinleyerek, 2010-2011 sezonunun sonucunu, tüm kamuoyunun tatmin olacağı bir şekilde açıklarlar.

Sonuçta Trabzonspor'un Kupası Gasp Edildi.

Bu bir gerçek ve nerdeyse bugün Mehmet Ali Aydınlar ve Aziz Yıldırım dahi nasıl şike yapıp Trabzonspor'dan kupayı aldığını defalarca ağızlarından itiraf ettiler” şeklinde konuştu.

 

“EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Mehmet Ali Aydınlar'ın, '2010-2011 sezonu kupası Fenerbahçe'nin müzesinde duruyorsa, benim sayemdedir' açıklamasını hatırlatan Hatayoğlu, “Biraz geçmişe dönersek mevcut federasyon başkanının, 'Gerekirse 3-5 yıl Avrupa'ya gitmeyiz, şikeyi kendi içimizde hallederiz' sözleri var. Olmayan bir şey için neden 3-5 yıl Avrupa'ya gitmeyelim. Bunların hepsi bir itiraftır. Bu noktada Trabzonspor yönetiminin başvurusundan sonuç çıkacağını umut ediyoruz. Biliyorsunuz geçmiş dönemde taraftar eylemleri oldu.

Şu ana kadar Trabzonspor Taraftarının İstinye'de 3 Büyük Eylemi Oldu. Bu Eylemi Her Seferinde Katılım Olarak Katladık. En Son 25-30 Bin Kişinin Katıldığı Bir Eylem Gerçekleştirdik.

Biz kupayı alana kadar Trabzonspor taraftarı olarak bu eylemlerimize devam edeceğiz. Bundan sonra yapılacak olan ilk eylem 100 binleri bulacaktır. Süreci takip ediyoruz. Sürecin tamamlanmasına olumlu ya da olumsuz etkisi olsa da bu eylemlerimiz devam edecek. Şuan bir süreç yaşanıyor. Gerçi bu sürecin bu zamana kadar gelmesi de düşündürücü. Bir takım gizli ellerin olaya müdahil olup, diğer takımların ceza almasını engellediğini düşünüyorum” dedi.

 

“YILDIRIM DEMİRÖREN YÜZ KARASIDIR”

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile görüşme yapmadıklarını, ama beyanatlarının olduğunu dile getiren 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, “Bakanımız da zaten bunları yakından takip ediyor.

Sayın Spor Bakanı Suat Kılıç, Trabzon'a herhangi bir müsabakaya geldiği zaman ona taraftarlarımız defalarca bu konuyu şikâyet etmiştir. Kendisi tarafsız kalmıştır.

Bence şuan Türk futbolu için Yıldırım Demirören bir yüz karasıdır. Yıldırım Demirören 8 sene Beşiktaş'ta başkanlık yapmış, başkanlığı döneminde şikeden hüküm giymiş bir kulübün başkanı. Şuan federasyon başkanlığı yapıyor.

Biz Yıldırım Demirören'in Bir Adalet Göstereceğini Asla Beklemiyoruz.

Kendisi de şikenin içinde olan zanlılardan biridir. Bu bir itham değil. Şikenin ilk sürecinde kendi adı geçiyordu. Ne olduysa daha sonra kendisi bu dosyalardan sıyrıldı ve as başkanı, kulüp müdürü ve teknik direktörü Beşiktaş'ın şike yaptığı gerekçesiyle hüküm giydiler.

Bu yapı içerisinde ben Futbol Federasyonu ve Spor Bakanı'nın görevini layıkıyla yaptıklarına inanmıyorum. Kesinlikle görevlerini kötüye kullandıklarına inanıyorum. Eğer Federasyon görevini yapmıyorsa, Spor Bakanı olaya müdahil olmalı. Federasyon özerk bir yapıdır.

Bu özerk yapıyı devlet veriyor. Spor Bakanı, 'Sen ne yapıyorsun.?' diye hesap sormalı. Şu ana kadar hesap sormadığı için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Futbol Federasyon Başkanı Yıldırım Dermirören istifa etmeliler. Çünkü görevlerini yapmıyorlar” ifadelerini kullandı.

“LİGİN MEŞRU OLDUĞUNA İNANMIYORUM”

'2010-2011 sezonunun haklı davasının en büyük savunucuları taraftarlar' diyen Hatayoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzonspor'un siyasileri, bakanları, eski başkanları, yöneticileri ve sanatçıları haklı davamızda yeterince tepki göstermemiştir.

Şuan samimiyetini ortaya koyan Trabzonspor taraftarlarıdır. Bu işin takipçileri on binleri aşan eylemleri yapan gerçek anlamdaki Trabzonspor taraftarlarıdır ve böyle devam edecektir. Bundan sonra yapacağımız eylemde katılım kesinlikle 100 bin kişiyi bulacaktır.

Bunun yeri ve zamanlamasını da kendi aramızda tartışarak belirleyeceğiz. Biz sadece federasyonda değil Taksim'i istiyoruz, ama Taksim'i devlet büyüklerimiz uygun görmüyor. Hatta Kadıköy'de dahi eylemi yapabileceğimizi kendilerine bildirdik.

Bize Kadıköy'ü Versinler Biz De Kadıköy'de Tepkimizi Gösterelim.

Bu bir meydan okuma değildir. Biz Kadıköy'de 100 bin kişi oluruz. Bizim için sorun değil. Bize her yer Trabzon. Kadıköy'de de 100 binler ile protestomuzu yaparız. Biliyorsunuz Fenerbahçe 3 bin kişi ile bir miting yaptı.

Bu az sayıdaki katılım, Fenerbahçe taraftarının dahi bu şike sürecinin boşa olmadığına inandığının kanıtıdır.

Bu önemli bir olaydır. Fenerbahçe'nin başkanı, yöneticisi, sanatçıları, teknik direktörü ve futbolcularına kadar katıldığı bir eylemdi. Bizim eylemlerimizde Trabzonspor'un yöneticileri ve başkanı mitinglere destek olmamışlardır.

2010-2011 sezonundan bu zamana kadar gelen Lig'in asla meşru olduğuna inanmıyorum. Çünkü suç işleyenler hala bu Lig'de mücadele ediyor.”

“TÜRK FUTBOLU AHLAKSIZ BİR YAPIDA”

Alaattin Hatayoğlu, Trabzonspor'un 2 haftada 2 penaltısının verilmediğini ifade ederek, “Bugün lider olan takım Fenerbahçe'nin maç kazanması için gayret gösteriliyor. Rakiplere rahatlıkla penaltı pozisyonları çalınabiliyor. Fenerbahçe hiç olmayan bir faul pozisyonunda 3. golünü atıp maç kazanabiliyor. Bunlar hala Türk futbolunun ahlaksız bir yapıda devam ettiğini gösteriyor.

Hakemlerin talimatla maçlara çıktığı, yönettiği maçlardan belli oluyor.

Trabzonspor 46 Haftadır Penaltı Kullanamadı.

Örnek olarak geçen haftalarda oynanan Yusuf Erdoğan'ın Elazığ maçındaki pozisyonu yüzde yüz penaltı olduğunu bütün spor yazarları söylüyor.

Hatta Lig TV'nin Almanya'dan ithal ettiği yabancı emekli hakem de pozisyonun penaltı olduğunu söyledi. Geçen hafta 3-2 yenildiğimiz Kasımpaşa maçında elle düzeltilip atılan bir gol ve bizim yüzde yüz verilmeyen bir penaltımız var. Tersi olsa Trabzonspor 3-2 galip gelecekti.

Ben Türk futbolunun ahlaki bir yapıda devam ettiğine asla inanmıyorum. Adaletsizlik hat safhada, özellikle Trabzonspor ve diğer Anadolu takımlarına yapılan haksızlıklar var. Aziz Yıldırım çeteden yargılandı.

Bu benim ithamım değil, mahkemelerin iddiaları. Aziz Yıldırım'ın yanında Mecnun Otyakmaz da çeteden yargılandı. Kendisi zaten Fenerbahçeli, bunu herkes bilir. Ben spordaki futbol çetesinin görevine devam ettiğini görüyorum. Buna bir dur diyen de yok” diye konuştu.

“HAKEMLERE İNANCIMIZ YOK”

Avrupa Kupaları'nda 11 maçtır yenilmediklerini hatırlatan Alaattin Hatayoğlu, “Legia Varşova maçında berabere kalsak da yenilmezlik unvanımız devam edecek ve Galatasaray'ın 12 maçlık Avrupa Kupaları'nda yenilmeme rekorunu yakalamış olacağız.

Avrupa'da oynadığımız maçları adaletli bir şekilde oyuyoruz, kazanıyoruz ya da kaybediyoruz. 11 maçtır kaybetmedik. Bu bizim için gurur verici bir olay. Ne yazık ki, Türkiye'de hakemler nedeniyle maç kazanamıyoruz. Kaybettiğimiz maçları hakemler yüzünden kaybediyoruz.

Türkiye'de Adaletsizlik Hakemler Eli İle Devam Ediyor.

Trabzonspor maçların adaletli yönetildiği Avrupa'da grup lideri, ama adaletsizliğin hüküm sürdüğü ülkemizde, 72 puanla şampiyon olmuş takımların bulunduğu ligimizde, 82 puan almamıza rağmen şampiyonluk kupamız verilmedi. Türkiye'de futbolu idare edenler, Spor Bakanı eğer samimiyseler yurt dışından hakem ithal etsinler. Yabancı teknik direktör ithal ediliyor, futbolcular ithal ediliyor, o da yetmiyor yabancı spor yorumcuları getiriliyor.

Biz Trabzonspor olarak, UEFA ve FIFA'nın onayladığı hakemlerin maçlarımızı yönetmesini isteriz. Ligimizdeki hakemlere kesinlikle inancımız yok” şeklinde konuştu.

'Suat Kılıç ve Demirören istifa etmeli'

Alaattin Hatayoğlu,

1967 TRABZONSPO​RLULAR DERNEĞİ Başkanı

 

  

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

MEDYAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Kasım.2013 - okkesb@gmail.com,

Diğer Haberler

  • WORLD CORPORATE GOLF CHALLENGE
  • MELİSA ERCAN ŞAMPİYON
  • TÜRK SPOR KULÜPLERİ FİNANSAL KRİZDE
  • GOL PASI.! PAS MI. TAKTİK Mİ.?
  • GÜREŞ, YARIŞ, EĞLENCE BİTTİ. İŞE DEVAM.!
  • OLİMPİYATLARA TALİBİZ DE.! HAZIR MIYIZ.?
  • YAĞMUR AKGÜN HEDEFİNE ULAŞTI
  • ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ
  • TENNİS İSTANBUL’DA YARI FİNAL HEYECANI
  • TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP