VMTD MİNİ DÜNYA ŞAMPİYONASI

20.Uluslararası Veteran Masa Tenisi Açık Turnuvası 29 Eylül - 03 Ekim 2014 Tarihleri Arasında Antalya Kemer’de Yapıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

VMTD MİNİ DÜNYA ŞAMPİYONASI

Dünyanın dört bir yanından usta oyuncuların katıldığı 20.Uluslararası Veteran Masa Tenisi Açık Turnuvası 29 Eylül- 03 Ekim 2014 tarihleri arasında Antalya Kemer’de yapıldı.

Mini bir dünya şampiyonası niteliğindeolan bu Turnuva, “30-39, 40-49, 50-59, 60-64, 65-69, 70-74 ve +75” yaş gruplarında, erkek-kadın tek, çift ve mix kategorilerinde, İstanbul Veteran Masa Tenisçileri Derneği’nce (VMTD) gerçekleştirildi.  Turnuva'ya 29 ülkelerden 110 kadın toplam 418 masa tenisçi katıldı. Bu masa tenisçisiler arasında Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları kazanmış oyuncular da vardı. Türkiye adına turnuvaya katılan oyunculardan Kürşat Çavuşoğlu ve İsmail Hakkı Özçelik 50 yaş üstü çift erkeklerde şampiyon oldu.

Kürşat Çavuşoğlu ve İsmail Hakkı Özçelik çifti, yarı finalde geçen yılın şampiyonu ve turnuvanın favorisi Çin asıllı Avusturya vatandaşı Ding Yi ve Rus Alexey Rodin çifti ile karşılaştı. 

Ding Yi, iki defa dünya ve bir defa da Avrupa veteran şampiyonluğu var. Ayrıca Ding Yi, İsveçli efsane oyuncu Jan-Ove Waldner’i, 5 defa dünya ve 9 defa Avrupa şampiyonu İsveçli Mikael Appelgren, dünya ve Avrupa Şampiyonluğu bulunan Belarus'lu usta oyuncu Vladimir Samsonov’u da yenmiş bir oyuncu. 

Şanghay’lı Ding Yi, Avusturya Milli Takımı’nda oynarken Çinlilerin bir numaralı oyuncusu  Chen Longcan’ı yendiğinde Çin spor severleri ve basını, Çin Masa Tenisi Federasyonu’nun Ding Yi’yi  yurtdışında oynamasına nasıl izin verdiğini sorgulamış ve o dönem Ding Yi’nin bu galibiyeti Çin’de büyük yankı ve tartışmalara neden olmuştu. Çünkü masa tenisi Çin'in geleneksel sporudur.

İki çiftinde kıran kırana gücünün sonuna kadar mücadele ettiği karşılaşmada seyirciler de adeta nefeslerini tuttu.

Setlerde durum 2-2 iken final setinde büyük çekişmeye   sahne oldu. Çavuşoğlu ve Özçelik çifti, son sette 10-9 geriye düşmesine karşın durumu 10-10'a getirerek  dengeyi sağladı, seti 13-11, maçı da 3-2 kazandı ve finale yükseldi.

Çavuşoğlu ve Özçelik çifti, finalde Rus İgor Roldugin (Çiftlerde dünya veteran şampiyonu) ve Rus Evgeny katselenbogen ikilisi ile karşı karşıya geldi. Setlerde durumun 2-2'ye gelmesiyle final setine taşınan maçın bu bölümünde iki çift de daha hırslı ve çekişmeli bir oyun sergilemeye başladılar.

Artık her sayı adeta altın değerindeydi. Büyük çekişmeye  sahne olan son seti de 12-10 kazanan Çavuşoğlu ve Özçelik çifti, maçı da 3-2 kazandı ve turnuvanın şampiyonu oldu. Seyirciler, keyifli bir mücadele izlemenin mutluluğuyla iki çifti de ayakta alkışladı.

Masa tenisi dalında elde edilen bu şampiyonluk ülkemiz adına tarihi bir başarıdır. Dereceye girenlere madalya ve kupaları yapılan bir törenle, yetkililer tarafından verildi.

Fatih Bacak

                           

Fatih Bacak, Antalya – Ekim.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/  - okkesb@telmar.net,

https://twitter.com/okkesb E.mail: okkesb61@gmail.com,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi,

Fatih Bacak, Antalya – Ekim.2014 - fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

  • WORLD CORPORATE GOLF CHALLENGE
  • MELİSA ERCAN ŞAMPİYON
  • TÜRK SPOR KULÜPLERİ FİNANSAL KRİZDE
  • GOL PASI.! PAS MI. TAKTİK Mİ.?
  • GÜREŞ, YARIŞ, EĞLENCE BİTTİ. İŞE DEVAM.!
  • OLİMPİYATLARA TALİBİZ DE.! HAZIR MIYIZ.?
  • YAĞMUR AKGÜN HEDEFİNE ULAŞTI
  • ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ
  • TENNİS İSTANBUL’DA YARI FİNAL HEYECANI
  • TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP