MASA TENİSİNDE DÜNYA ŞAMPİYONU DİŞ HEKİMİ

Dünya Tıp Ve Sağlık Oyunları'nda Masa Tenisi Branşında Son Üç Yıl Üst Üste Şampiyon Olan Diş Hekimi Kürşat Çavuşoğlu,

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

MASA TENİSİNDE DÜNYA ŞAMPİYONU DİŞ HEKİMİ

Dünya Tıp Ve Sağlık Oyunları'nda Masa Tenisi Branşında Son Üç Yıl Üst Üste Şampiyon Olan Diş Hekimi Kürşat Çavuşoğlu, bu yıl da altın madalya hedefliyor. Türkiye'ye masa tenisi branşında altın madalya kazandıran ilk sporcu unvanına sahip Çavuşoğlu, temmuzda İrlanda'da yapılacak oyunlara katılmak için sponsor arıyor.

Antalya'da diş hekimi olan Kürşat Çavuşoğlu, masa tenisine küçük yaşta Kerkük'te başladı. Doğduğu Türkmen kentinde masa tenisinde elde ettiği başarılarla küçük yaşta adından söz ettiren Çavuşoğlu, Irak Genç Milli Takımı'nın da formasını giydi.

Üniversite eğitimini Ankara ve İstanbul'da yapan Çavuşoğlu, Türkiye'de de formasını giydiği kulüplerde ulusal ve uluslararası çok sayıda müsabakada birincilik elde etti. Ankara ve İstanbul'da yer aldığı kulüplerde lig şampiyonlukları ve bireysel çok sayıda kupa kazanan Çavuşoğlu, Antalya'da diş hekimliği ile spor yaşamını bir arada sürdürüyor.

Hem kurucu, hem oyuncu olarak forma giydiği kulüplerde başarılara imza atan Çavuşoğlu, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu İl Temsilciliği görevini 7 yıl üstlendikten sonra bıraktı.

TÜRKİYE'DE İLK, DÜNYADA TEK

Çavuşoğlu, Antalya'da 2012'de yapılan Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'nda teklerde ve çiftlerde birinciliği elde ederek, Türkiye'ye masa tenisi branşında altın madalya kazandıran ilk sporcu unvanını kazandı.

2013'te de Hırvatistan'da düzenlenen oyunlara ikinci kez katılan Çavuşoğlu, teklerde dünya şampiyonu, çiftlerde de ikincilik elde etti. Geçen yıl Avusturya'da yapılan oyunlarda ise Çavuşoğlu, hem tekler hem çiftlerde şampiyonluk kazanıp, 2 altın madalyanın sahibi oldu.

Üç yıl üst üste şampiyonluk kazanan Çavuşoğlu, oyunlarda masa tenisi branşında bu başarıyı elde eden dünyadaki tek sporcu olarak, Türkiye'ye toplamda 5 altın, 1 gümüş madalya kazandırdı.

HEDEFİ UNVANINI KORUMAK

Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'nda kazandığı başarılar sonrası ay yıldızlı bayrağı dalgalandırmanın kendisi için gurur verici olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bu yıl 18-25 Temmuz'da İrlanda'da yapılacak oyunların hazırlığına başladı.

36'ncı Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları'na katılarak Türkiye'nin de farklı spor branşlarında üst seviyede oyuncuları bulunduğunun dünyada bilinmesini amaçladığını belirten Çavuşoğlu, şampiyonluk unvanını korumak istediğini söyledi. Çavuşoğlu, "Ülkeme dördüncü defa altın madalya kazandırmayı hedefliyorum. Şampiyon olmak kolay ama şampiyonluğu korumak zor" dedi.

ALTIN MADALYALI DİŞ HEKİMİ

Muayenesinde gündüzleri yaklaşık 10 hastanın tedavisini yapan diş hekimi Çavuşoğlu, her akşam spor salonuna giderek 3 saat masa tenisi antrenmanı yapıyor. Muayenehanesinde kazandığı kupa ve madalyaları da sergileyen Çavuşoğlu, ağız tedavisine gelen hastalarının kendisinin spor yaşamındaki başarısına şaşırdığını anlattı.

İrlanda'da yapılacak oyunlarda madalya kazanacağına inandığını dile getiren Çavuşoğlu, önündeki tek engelin maddi sıkıntılar olduğunu söyledi.

DÖRDÜNCÜ ŞAMPİYONLUK İÇİN SPONSOR ARIYOR

Şampiyonaya katılmak için sponsor aradığını aktaran Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları Türkiye Masa Tenisi Federasyonu'nun faaliyet programında yer almadığı için federasyon bütçe ayıramıyor. 2013 yılında bir işadamının sponsorluğunda Hırvatistan'daki oyunlara gittim. Geçen sene de Antalya Diş Hekimleri Odası desteğiyle Avusturya'ya gittim.

Benim temennim hem Gençlik ve Spor Bakanlığı hem de Sağlık Bakanlığı'nın destek olması. Ülkemizi temsil ediyorum. Bu oyunlar bizim için büyük bir tanıtım.

18-25 Temmuz'da İrlanda'da yapılacak şampiyona için şu anda sponsor arayışındayım. Ülkem adına şampiyonluk kazanıp unvanımı korumak için devletten de destek bekliyorum."

Tolga YILDIRIM – DHA, 10 Şubat 2015

 

Fatih Bacak, Antalya–Şubat.2015 -fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb – web: http://www.trabmarder.org,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@telmar.net

Fatih Bacak, Antalya–Şubat.2015 -fb.antalya007@gmail.com,

 

Diğer Haberler

  • WORLD CORPORATE GOLF CHALLENGE
  • MELİSA ERCAN ŞAMPİYON
  • TÜRK SPOR KULÜPLERİ FİNANSAL KRİZDE
  • GOL PASI.! PAS MI. TAKTİK Mİ.?
  • GÜREŞ, YARIŞ, EĞLENCE BİTTİ. İŞE DEVAM.!
  • OLİMPİYATLARA TALİBİZ DE.! HAZIR MIYIZ.?
  • YAĞMUR AKGÜN HEDEFİNE ULAŞTI
  • ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ
  • TENNİS İSTANBUL’DA YARI FİNAL HEYECANI
  • TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP