ŞAMPİYON BAŞPEHLİVAN RECEP KARA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Bu Yıl 8.’Sini Düzenlediği Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başpehlivanlığı Recep Kara Kazandı

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ŞAMPİYON BAŞPEHLİVAN RECEP KARA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Bu Yıl 8.’Sini Düzenlediği Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivanlığı Recep Kara Kazandı

Türkiye’nin önemli başpehlivanlarının kol bağladığı 8. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Recep Kara oldu.



Seka Park Altın Kemeri Recep Kara'nın

Recep Kara, finalde rakibi Şaban Yılmaz’ı yenerek 8, Seka Park Altın Kemer Güreşleri’nin başpehlivanı ve Altın Kemer’in sahibi oldu. Gün boyu büyük mücadelenin yaşandığı güreşlerde Şaban Yılmaz ikinci, Hamza Köseoğlu ve İsmail Balaban ise üçüncü oldu. 8. Seka Park Altın Kemer Güreşleri bu yıl Osman Kanbur onuruna düzenlendi.

BİN GÜREŞÇİ 1 TON YAĞ KULLANDI

Seka Park Uçurtma Tepesi önünde gerçekleştirilen ve gün boyu süren güreşlerde Türkiye’nin  önemli başpehlivanları ile birlikte bin pehlivan kol bağladı. Güreşler baş, başaltı, büyükorta, küçükorta büyük, küçükorta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2 teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapıldı. Güreş müsabakaları boyunca ise 1 tona yakın yağ kullanıldı.

YARI FİNALİN BAŞPEHLİVANLARI

8. Seka Park Altın Kemer Güreşlerinde ki heyecan yarı final ve final müsabakalarında daha da arttı. Yarı final mücadelesinde Recep Kara, İsmail Balaban, Şaban Yılmaz ve Hamza Köseoğlu eşleşti. Yarı final mücadelesinin hakemliğini Fikret Haker ve Olgay İnce yaptı.

RECEP KARA VE ŞABAN YILMAZ FİNALDE

Yarı finalde Recep Kara ve İsmail Balaban müsabakasında, İsmail Balaban sakatlandı. Balaban’ın yere düşmesiyle ile Recep Kara güreşi kazanan taraf oldu. Yarı finale çıkan Hamza Köseoğlu, Şaban Yılmaz mücadelesinde ise Şaban Yılmaz rakibini yendi. Yarı final mücadelesinin ardından da finale Recep Kara ve Şaban Yılmaz çıkmaya hak kazandı.

GENEL SEKRETER VE REKTÖR YARI FİNAL VE FİNALLERİ İZLEDİ

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü yarı final ve final müsabakalarını izledi. Bu müsabakaları ayrıca Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı HASAN Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve spor Dairesi Başkanı Raşit Fidan, sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Özer ile Spor Şube Müdürü Doğa Ergün de seyretti.

BAŞPEHLİVAN RECEP KARA

Final müsabakası saat 19.00 itibariyle başladı. Puanlama müsabakasında rakibine üstünlük sağlayan Recep Kara, 8. Seka Park Altın Kemer Güreşleri’nin başpehlivanı olmaya hak kazandı ve Altın Kemer’in sahibi oldu. Başpehlivanın belirlenmesinin ardından ise kupa ve madalya törenine geçildi. Güreşlerde birinci, ikinci ve üçüncü olan pehlivanlara protokol üyeleri tarafından madalyaları ve kupaları verildi. 8. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı olan Recep Kara, Altın Kemerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün elinden aldı.

BÜYÜKŞEHİR’İN PEHLİVANLARINDAN DERECE

Öte yandan güreşlerde küçük orta büyük boy, büyük orta ve başaltı kategorilerinde ilk üç sırada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi güreşçileri dereceye girerek fark yarattı. Başaltında Nedim Gürel, Abdullah Kaçmazoğlu, Abdülhamit Altın ve Mustafa Yenisancak; Büyük orta boyda Tanju Gemici, Ertuğrul Dağdemiren, Recep Bölme, Semih Turgut, küçük orta büyük boyda Mustafa Arslan, Rıdvan Fidan, Emre Gürbüz ve Kazım San ilk üç sırayı paylaştılar. Güreşlerde 14 kategoride dereceye giren güreşçilere düzenlenen törenlerle madalya ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.


Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2016 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb  -----------  E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@gmail.com,

Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2016 fb.antalya007@gmail.com,

 

MURATPAŞA’NIN BAŞPEHLİVANI RECEP KARA

2. Muratpaşa Belediyesi Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivanlığı Ordu'lu Pehlivan Recep Kara kazandı.

Muratpaşa Konuksever Stadyumu’nda Sabah 09.00’da başlayan Muratpaşa Belediyesi 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 40’ı başpehlivan olmak üzere 600 pehlivanın katıldı.

İki yıl üst üste Kırkpınar Başpehlivanı olan Ali Gürbüz, cezasını tamamlamasının ardından 2 yıl aradan sonra ilk kez er meydanına çıktı.

Muratpaşa Belediyesi tarafından yağlı güreşler için özel olarak hazırlanan Konuksever Stadyumu’na çok sayıda güreş sever tribünden ve er meydanı içerisinden yakından takip etti.


Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde, 12 boyda pehlivanlar birbirleri ile kıyasıya mücadele ederken, Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne aralarında Ali Gürbüz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Recep Kara, Fatih Atlı, Ekrem Yavuz, Osman Aynur, Serhat Balcı, Salih Durum, Mustafa Kemal Karaboğa, Sermest Bulut’un da bulunduğu başpehlivanlar katıldı.

Konuksever Stadyumu’nda düzenlenen güreşlere Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ev sahipliği yaparken, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen ve çok sayıda Antalyalı güreş sever takip etti.
Her yağlı pehlivan güreşlerinde olduğu gibi Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde de güreş ağası belli oldu. Antalyalı iş adamı Hüseyin Küçük, 250 bin TL’ye 2017 yılında düzenlenecek olan Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin yeni ağası oldu.


Kıyasıya mücadelelerin sergilendiği er meydanında yarı final eşleşmelerinde, İsmail Balaban - Orhan Okulu, Recep Kara - Sinan Kaya şeklinde gerçekleşti. Finalin adı ise Recep Kara - İsmail Balaban oldu. Recep Kara finalde İsmail Balaban’ı yenerek, Muratpaşa 2. Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde altın kemerin sahibi oldu. 

Birinci Recep Kara kemerini ve madalyasını Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın elinden aldı.

İkinci İsmail Balaban ve üçüncülüğü paylaşan Orhan Okulu ve Sinan Kaya paylaştı.
Başpehlivan Ali Gürbüz ise 3. turda Recep Kara’ya uzatmalarda yenilerek er meydanına erken veda etti.


Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2016 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ -okkesb@turkfreezone.com,

https://twitter.com/okkesb  -----------  E.mail: okkesb@telmar.net,

https://www.facebook.com/okkes.bolukbasi, -okkesb@gmail.com,

Fatih Bacak, Antalya – Mayıs.2016 fb.antalya007@gmail.com,

Diğer Haberler

  • WORLD CORPORATE GOLF CHALLENGE
  • MELİSA ERCAN ŞAMPİYON
  • TÜRK SPOR KULÜPLERİ FİNANSAL KRİZDE
  • GOL PASI.! PAS MI. TAKTİK Mİ.?
  • GÜREŞ, YARIŞ, EĞLENCE BİTTİ. İŞE DEVAM.!
  • OLİMPİYATLARA TALİBİZ DE.! HAZIR MIYIZ.?
  • YAĞMUR AKGÜN HEDEFİNE ULAŞTI
  • ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ
  • TENNİS İSTANBUL’DA YARI FİNAL HEYECANI
  • TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP