KARATE MİLLİ TAKIMI GUADALAJARA VE DUBAİ’DE

Büyükler Karate Milli Takımı, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları hazırlıkları kapsamında İspanya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde iki büyük organizasyonda mücadele edecek.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

KARATE MİLLİ TAKIMI GUADALAJARA VE DUBAİ’DE

Büyükler Karate Milli Takımı, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakaları hazırlıkları kapsamında İspanya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde iki büyük organizasyonda mücadele edecek.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakalarının başlayacağı bu yıl içinde hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdüren Büyükler Karate Milli Takımı, şubat ayında iki büyük organizasyonda mücadele verecek. Ay-yıldızlı ekip, Dünya Karate Federasyonu’nun (WKF) önemli turnuvaları arasında yer alan Karate 1 kapsamında, A Serisi’nde Guadalajara ve Premier Lig’de de Dubai etabında tatamiye çıkacak.

Karate 1 A Serisi’nde sezonun ilk etabı, 9-11 Şubat tarihlerinde İspanya’nın Guadalajara kentinde yapılacak müsabakalarla start alacak. Paris’te başlayan Karate 1 Premier Lig’in ikinci etabı ise 16-18 Şubat tarihlerinde Dubai’de düzenlenecek.

Dünya Karate Federasyonu (WKF), İspanya’daki A Serisi etabına 82 ülkeden 1354 karatecinin katılacağını, Dubai’deki Premier Lig etabına ise şu ana kadar 73 ülkeden 625 karatecinin kayıt yaptırdığını açıkladı.


DELİHASAN: KOTA MÜSABAKALARINA HAZIRLANIYORUZ

Büyükler Karate Milli Takımı Teknik Direktörü Murat Delihasan, her iki organizasyonda da tam kadro mücadele edeceklerini belirterek, “Dünyanın en iyi karatecilerinin katılım gösterdiği organizasyonlar, Milli takımımızın hazırlık turnuvaları arasında yer alıyor. Sporcularımızın büyük çoğunluğu kendi kilolarında şu an dünya sıralamasında ilk 10 içerisinde yer alıyor. Hazırlık turnuvası olarak gördüğümüz bu müsabakalarda takımımızın form grafiğini yükseltirken rakiplerimizi de analiz etme imkânı buluyoruz. İspanya’daki A Serisi etabından sonra yapacağımız hazırlık kampının ardından Dubai’ye gideceğiz ve Premier Lig etabına katılacağız. Sonrasında İstanbul’a dönerek Fas ve Hollanda’da düzenlenecek Karate 1 Premier Lig etapları için hazırlıklarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Büyükler Karate Milli Takımı’nın genel bir hazırlık döneminden geçtiğini vurgulayan Teknik Direktör Murat Delihasan, “Sporcularımızın dayanıklılıklarını artıracak kuvvet çalışmaları yaptık. Takımımız şu an tam anlamıyla hazır değil. Bu hazırlık müsabakalarında takımımızın formunu yükselterek 10-13 Mayıs’ta Sırbistan’da yapılacak Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda başarılı olmak ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kota müsabakalarına hazır bir şekilde başlamak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

8.Şubat.2018

 

Mücadele edecek Milli karateciler:

 

ERKEKLER

Kata – Mehmet Yakan, Ali Sofuoğlu, Emre Vefa Göktaş, Kutluhan Duran, Gökay İlgezdi

60kg – Aykut Kaya, Eray Şamdan

67kg – Ömer Kemaloğlu, Burak Uygur

75kg – Serkan Yağcı, Erman Eltemur, Necati Pınarbaşı, Fatih Şen

84kg – Gökhan Gündüz, Uğur Aktaş, Emre Cevahir

+84kg – Enes Erkan, Alparslan Yamanoğlu, Rıdvan Kaptan

Erkek Takım Kata – Emre Vefa Göktaş, Kutluhan Duran, Gökay İlgezdi

 

KADINLAR
Ferdi Kata – Dilara Eltemur, Rabia Küsmüş, Gizem Sofuoğlu,

50kg – Serap Özçelik Arapoğlu, Büşra Tosun, Umay Uygur

55kg – Tuba Yakan, Asena Pekmezoğlu

61kg – Merve Çoban, Hilal Nur Punar

68kg – Merve Baltay, Hafsa Şeyda Burucu

+68kg – Eda Eltemur, Meltem Hocaoğlu

Kadın Takım Kata – Dilara Eltemur, Rabia Küsmüş, Gizem Sofuoğlu 

 

 

Konuyla ilgili Basın Bülteni ve görseller, ekte bilgilerinize sunulmuştur. 

Saygılarımızla, Gökhan Taner 
Medya ve İletişim Birimi - Media and Communications Department

T: +90 (312) 310 61 90 F: +90 (312) 309 32 62
Beştepe mah. Nergiz sok. No:7A Kat:25 Daire:56  Via Tower İş merkezi, Yenimahalle/ Ankara
Mail: karatebasin@gmail.com / tkfbasin@gmail.com

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Fatih Bacak, AntalyaŞubat.2018 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,

 

 

AVRUPA KARATE ŞAMPİYONASI’NIN

EN ÇOK MADALYA KAZANAN ÜLKESİ TÜRKİYE

Rusya’nın Soçi kentinde yapılan 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda üç altın, üç gümüş ve 12 bronz madalya elde eden Türkiye, en çok madalya kazanan ülke oldu.

 

Karatede uluslararası takvimin önemli organizasyonları arasında yer alan 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, 2-4 Şubat tarihleri arasında Rusya’da düzenlendi. Soçi kentinde yapılan şampiyonada üç altın, üç gümüş ve 12 bronz madalya kazanan Türkiye, 18 kez kürsüye çıkarak en çok madalya kazanan ülke oldu.

Iceberg Palace Salonu’nda düzenlenen şampiyonada Milli karatecilerden Eray Şamdan, 21 yaş altı kumite 60 kiloda Avrupa Şampiyonu olurken, alt yaş kategorisinde üst üste altıncı kez bu başarıya ulaştı. Genç bayanlar katada Keyda Nur Çolak ile ümitler kumite 70 kiloda da Hasan Arslan, kariyerlerinin ilk Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

21 yaş altı kumite 75 kiloda Fatih Şen ve 84 kiloda Murat Öz ile ümitler ferdi katada Enes Özdemir gümüş madalya ile şampiyonayı noktaladı.  

 

KATA DALINDA KAYIP YOK

Şampiyonanın ilk gününde yapılan ümit, genç ve 21 yaş altı ferdi kata madalya mücadelelerinde Türk katacılar, altı dalda da kürsüde yer almayı başardı.

Genç bayanlar katada Keyda Nur Çolak Avrupa Şampiyonu olurken, ümit erkekler katada Enes Özdemir ikincilikte kaldı. Ümit bayanlarda Ayşe Yılmaz, genç erkeklerde Selahattin Güngel ile 21 yaş altı bayanlarda Dilara Eltemur, erkeklerde de Emre Vefa Göktaş bronz madalya kazandı.

 

TÜRKİYE, EN ÇOK MADALYA KAZANAN ÜLKE

Beşer altın, gümüş ve bronz madalya ile İtalya, genel klasmanda ilk sırada yer aldı. Beş altın, bir gümüş ve sekiz bronz madalya ile son yıllardaki en başarılı organizasyonunu geçiren ev sahibi Rusya, genel klasman ikinciliğini elde etti.

Şampiyonanın en çok madalya kazanan ülkesi olan Türkiye ise üç altın, üç gümüş ve 12 bronz madalya ile genel klasmanda altıncı basamakta şampiyonayı tamamladı.

 

MADALYA KAZANAN TÜRK KARATECİLER

1- Eray Şamdan (U21 60kg) Altın

1- Keyda Nur Çolak (Genç Kata) Altın

1- Hasan Arslan (Ümit 70kg) Altın

2- Fatih Şen (U21 75kg) Gümüş

2- Murat Öz (U21 84kg) Gümüş

2- Enes Özdemir (Ümit Kata) Gümüş

3- Dilara Eltemur (U21 Kata) Bronz

3- Emre Vefa Göktaş (U21 Kata) Bronz

3- Asena Pekmezoğlu (U21 55kg) Bronz

3- Ayşe Yılmaz (Ümit Kata) Bronz

3- Mümincan Baylan (Ümit 57kg) Bronz

3- Selahattin Güngel (Genç Kata) Bronz

3- Fatma Naz Yenen (Genç 59kg) Bronz

3- Burak Özdemir (Genç 55kg) Bronz

3- Ekrem Altuner Yılmaz (Genç 61kg) Bronz

3- Enes Bulut (Genç 76kg) Bronz

3- Ferhat Demir (Genç +76kg) Bronz

3- Enes Özdemir, Mehmet Batuhan Özdemir, Ömer Berat Kaynar (Ümit-Genç Erkek Takım Kata) Bronz 4.Şubat.2018


 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Fatih Bacak, AntalyaŞubat.2018 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,

 

Konuyla ilgili Basın Bülteni ve görseller, ekte değerlendirmenize sunulmuştur. Saygılarımla, Gökhan Taner

Medya ve İletişim Birimi - Media and Communications Department

T: +90 (312) 310 61 90 F: +90 (312) 309 32 62
Beştepe mah. Nergiz sok. No:7A Kat:25 Daire:56  Via Tower İş merkezi, Yenimahalle/ Ankara
Mail: karatebasin@gmail.com / tkfbasin@gmail.com

 

ERAY ŞAMDAN 

ÜST ÜSTE 6. KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU

Rusya’nın Soçi kentinde devam eden 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda Eray Şamdan, 21 yaş altı kumite 60 kiloda rakiplerine puan vermeden Avrupa Şampiyonu olurken, alt yaş kategorilerinde üst üste altıncı altın madalyasını kazandı. 

Rusya’nın Soçi kentinde devam eden 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda Eray Şamdan, muhteşem bir performans göstererek kendi rekorunu yeniledi. 21 yaş altı kumite 60 kiloda üst üste üçüncü Avrupa şampiyonluğunu rakiplerine puan vermeden kazanan Milli karateci, alt yaş kategorilerinde de art arda altıncı altın madalyasını boynuna astı.

Icerberg Palace Salonu’nda yapılan şampiyonada dünya üçüncüsü unvanıyla mücadele eden Eray Şamdan, rakiplerine puan vermeden finale geldi. İlk turu bay geçen Milli karateci, ikinci turda Fransız Kajith Kanagasingam’ı 4-0, çeyrek finalde Portekizli Diogo Moreira’yı 2-0, yarı finalde de Letonyalı Leonards Kuzmins’i 9-0 mağlup etti.

Belaruslu Oleg Melekhin karşısında henüz 20’nci saniyede vurduğu yumruk ile 1-0 öne geçen Eray, kontrolü tutarak girdiği son 50 saniye içerisinde üst üste yumruklarıyla skoru 4-0’a taşıdı. Üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdüren Milli karateci, 21 yaş altı kumite 60 kiloda üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu.

 

Yedinci altın madalya

1997 doğumlu Eray Şamdan, alt yaş kategorisindeki kariyerini yedi altın madalya ile noktaladı. 2013’ten bu yana üst üste altıncı Avrupa şampiyonluğunu Rusya’nın Soçi kentinde elde eden Milli karateci, 2015’te U21 60 kiloda Dünya Şampiyonu, 2017’de dünya üçüncüsü olmayı başardı.

2017’de Kocaeli’de düzenlenen Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda da 60 kiloda yarışan Eray, üçüncülük finalinde kaybederek Avrupa beşincisi olmuştu.

4.Şubat.2018

 

Eray Şamdan'ın başarıları

2017 Dünya üçüncüsü (U21 60kg)

2015 Dünya Şampiyonu (U21 60kg)

2018 Avrupa Şampiyonu (U21 60kg)

2017 Avrupa Şampiyonu (U21 60kg)

2016 Avrupa Şampiyonu (U21 60kg)

2015 Avrupa Şampiyonu (Genç 55kg)

2014 Avrupa Şampiyonu (Genç 55kg)

2013 Avrupa Şampiyonu (Ümit 52kg)

 

Konuyla ilgili Basın Bülteni ve görseller, ekte değerlendirmenize sunulmuştur.

Saygılarımla, Gökhan Taner

Medya ve İletişim Birimi
Media and Communications Department

T: +90 (312) 310 61 90 F: +90 (312) 309 32 62
Beştepe mah. Nergiz sok. No:7A Kat:25 Daire:56  Via Tower İş merkezi, Yenimahalle/ Ankara
Mail: karatebasin@gmail.com / tkfbasin@gmail.com

 

 

ÜMİT, GENÇ, 21 YAŞ ALTI AVRUPA KARATE ŞAMPİYONASI

2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’na puan verecek önemli müsabakalar arasında yer alan 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, Rusya’nın Soçi kentinde başlıyor.

 

Karatede uluslararası takvimin ilk büyük organizasyonu, 2 Şubat’ta Rusya’da başlıyor. Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenecek 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’na puan verecek en önemli organizasyonlar arasında yer alan 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası, 2-4 Şubat tarihlerinde Soçi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

44 ülkeden 956 karatecinin mücadele vereceği 45. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda Türkiye tüm kategorilerde tam kadro mücadele verecek. 33 ferdi, iki takım dalında madalyaların dağıtılacağı şampiyonada Karate Milli Takımı, 20 erkek, 18 bayan sporcuyla katılım gösterecek.

 

Gençler Olimpiyat için yarışacak

Soçi kentindeki 45. Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Avrupa Karate Şampiyonası’nda gençler kategorisindeki sporcular, Arjantin’de yapılacak 2018 Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları’na katılabilmek için de mücadele verecek.

2017’de İspanya’da gençler dünya ikincisi olan Damla Ocak ile gençler dünya üçüncüsü Eren Akkurt ve Enes Bulut, hem kürsüde yer alabilmek hem de Olimpiyat vizesi alabilmek adına tatamiye çıkacak.

Iceberg Palace Salonu’nda düzenlenecek şampiyonaya katılacak Milli karatecilerimiz ve kiloları şu şekilde:

 

ÜMİTLER

Ayşe Yılmaz (Ferdi Kata)

Tuba Efe (47kg)

Berre Nur Bek (54kg)

Betül Azra Uçar (+54kg)

Enes Özdemir (Ferdi Kata)

Oğuzhan Ada (52kg)

Mümincan Baylan (57kg)

Hakan Çelik (63kg)

Hasan Arslan (70kg)

Ufuk Berke Çilengir (+70kg)

 

GENÇLER

Keyda Nur Çolak (Ferdi Kata)

Sude Çağlar (48kg)

Damla Ocak (53kg)

Fatma Naz Yenen (59kg)

Kayra Sezgin (+59kg)

Selahattin Güngel (Ferdi Kata)

Burak Özdemir (55kg)

Ekrem Altuner Yılmaz (61kg)

Eren Akkurt (68kg)

Enes Bulut (76kg)

Ferhat Demir (+76kg)

 

21 YAŞ ALTI

Dilara Eltemur (Ferdi Kata)

Hümeyra Beyza Ünlüsoy (50kg)

Asena Pekmezoğlu (55kg)

Aleyna Sezer (61kg)

Zeynep Beyza Coşkun (68kg)

Eda Eltemur (+68kg)

Emre Vefa Göktaş (Ferdi Kata)

Eray Şamdan (60kg)

Muratcan Deniz (67kg)

Fatih Şen (75kg)

Murat Öz (84kg)

Muhammet Kaya (+84kg)

 

Ümit-Genç Takım Kata (Bayan)

İdil Polat

Buse Danama

Betül Bilgin

 

Ümit-Genç Takım Kata (Erkek)

Enes Özdemir

Mehmet Batuhan Özdemir

Ömer Berat Kaynar

 

Konuyla ilgili Basın Bülteni, program ve görseller, ekte değerlendirmenize sunulmuştur. Saygılarımla, 

 

Gökhan Taner:  Medya ve İletişim Birimi - Media and Communications Department

T: +90 (312) 310 61 90 F: +90 (312) 309 32 62
Beştepe mah. Nergiz sok. No:7A Kat:25 Daire:56  Via Tower İş merkezi, Yenimahalle/ Ankara
Mail: karatebasin@gmail.com / tkfbasin@gmail.com

 

 

@#MedyaGünebakış ©#MedyaGünebakış

Fatih Bacak, AntalyaŞubat.2018 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,


Diğer Haberler

  • WORLD CORPORATE GOLF CHALLENGE
  • MELİSA ERCAN ŞAMPİYON
  • TÜRK SPOR KULÜPLERİ FİNANSAL KRİZDE
  • GOL PASI.! PAS MI. TAKTİK Mİ.?
  • GÜREŞ, YARIŞ, EĞLENCE BİTTİ. İŞE DEVAM.!
  • OLİMPİYATLARA TALİBİZ DE.! HAZIR MIYIZ.?
  • YAĞMUR AKGÜN HEDEFİNE ULAŞTI
  • ANASTASİA POTAPOVA’NIN İSTANBUL ZAFERİ
  • TENNİS İSTANBUL’DA YARI FİNAL HEYECANI
  • TENNİS CHAMPİONSHİP İSTANBUL’DA BAŞLADI.
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP