35.KİTAP FUARI HAKKINDA BİLMEDİKLERİMİZ

Bu Yılki İstanbul Kitap Fuarı’nın Ana Teması ‘Felsefe Ve İnsan’, Onur Yazarı İse Prof. Dr. İoanna Kuçuradi Olarak Belirlendi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

35. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI

Tüyap Kitap Ve Sanat Fuarları Rekor Sayıda Ziyaretçinin Katılımıyla Sona Erdi


Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve TÜYAP tarafından düzenlenen ARTİST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, 20 Kasım 2016 Pazar akşamı saat 19.00’da rekor sayıya ulaşarak 621 bin kişinin ziyaretiyle sona erdi.

TÜYAP Kitap ve Sanat Fuarlarını ziyaret eden kitapsever ve sanatsever sayısı geçtiğimiz yıla oranla %11,3’lük bir artış göstererek 621 bine ulaştı.

Tüm ziyaretçilerimize, imza günleri ve etkinliklere katılan yazarlara, etkinliklere katılan sanatçılara, tüm katılımcı yayınevleri, sivil toplum kuruluşları, galeriler, bağımsız gruplar, bağımsız genç sanatçılar, inisiyatifler ve özel sergi sahiplerine fuarlarımıza gösterdikleri yoğun ilgi için teşekkür ediyor, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ve 27. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nda tekrar buluşmayı diliyoruz. Saygılarımızla, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.

 

Bu Yılki İstanbul Kitap Fuarı’nın Ana Teması ‘Felsefe Ve İnsan’, Onur Yazarı İse Prof. Dr. İoanna Kuçuradi Olarak Belirlendi.

TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı bu yıl 35. yaşını kutluyor. 

12 - 20 Kasım 2016 tarihleri arasında Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan fuarın bu yılki teması ve onur yazarı belli oldu.

800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılması beklenen fuar da geçen yıllarda olduğu gibi imza günleri, söyleşiler, konferanslar ve çocuklar için atölyeler de düzenlenecek. Her sene bir temayla gerçekleşen etkinliğin teması Kitap Fuarları danışma kurulunca Felsefe ve İnsan olarak belirlenirken, Türkiye Felsefe Kurumu başkanı ve Türkiye’nin ikinci kuşak felsefecilerinden Prof. Dr. İoanna Kuçuradi de fuarın onur yazarı olarak seçildi.

Wikipedia’da bütün yollar ‘Felsefe’ye çıkıyor!

Etkinlik boyunca kendisinin de katılımıyla hakkında paneller ve konuşmalar gerçekleştirilecek Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, 1959 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. 1965’te doktora, 1970’te doçent, 1978’de profesör unvanlarını alan hoca, Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü kurdu ve 2003 yılına kadar bölüm başkanlığı yaptı. Koç Üniversitesi mütevelli heyetinde yer alan Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Maltepe Üniversitesi’nde görev yapmaktadır.

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

 

35. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI

 

Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile  12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 12 Kasım Cumartesi günü kapılarını otuz beşinci kez açıyor.

Onur Konuğu ülkenin Almanya olduğu, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda, dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecektir.

SÖZCÜKLERİN ETKİSİ TÜYAP’TA

İstanbul Kitap Fuarı’na Onur Konuğu Almanya’dan 28 yayınevi katılırken fuarın ilk dört günü hem fuar salonlarında hem onur ülke standında 40 etkinlik gerçekleştirilecektir. Sözcüklerin Etkisi-Worte Bewegen sloganıyla fuara konuk olan Almanya, modern Almanca edebiyatından önemli isimlerini konuk ederken futboldan, edebiyata; şiir dinletilerinden çocuk atölyelerine uzanan geniş bir yelpazede farklı başlıklar altında renkli ve çok kültürlü bir programla kitapseverleri karşılamaya hazırlanıyor.  Bu kapsamda Peter Schneider, Ilija Trojanow, Achim Wagner, Moritz Rinke, Canan Topçu, Matthias Göritz, Finn-Ole Heinrich, Olga Grjasnowa, Esmahan Aykol, Tobias Hülswitt, Jan Von Holleben, Judith Kuckart, Silke Scheuermann söyleşilerde yer alacak.

Kültür etkinliklerinin yanı sıra yayıncılık sektörünün profesyonellerine yönelik olarak 14 Kasım Pazartesi günü Türkiye ve Almanya Yayıncılar buluşması gerçekleşirken, aynı gün Almanya’da Yayıncılık Trendleri, Çocuk Yayıncılığı ve Okuma’nın Geleceği ve Bağımsız Yayıncılık  üzerine paneller düzenlenecektir. Uluslararası Salon’da yer alan Almanya standı fuarın ilk dört günü 12-15 Kasım 2016 tarihleri arasında ziyaret edilebilir. Okurlar, Almanca kitapları ise fuar süresince 2 nolu salonda yer alan Alman Kitabevi standında bulabilecekler.

Onur Konuğu Almanya etkinlikleri üç ayrı alanda düzenlenecektir: konferans salonları, 1 nolu holde yer alan Almanya Ulusal Standı ve yine aynı holdeki etkinlik alanıdır.

KİTAP FUARI 35 YAŞINDA

TÜYAP tarafından ilki 1982 yılında 28 yayınevinin katılımıyla düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı, 800 katılımcısı ve yarım milyonu aşkın ziyaretçisiyle 35 yılı geride bırakmanın heyecanını yaşıyor. Bu kapsamda fuarın 35 yılı, yayıncılık ve kültür hayatında bu yılların izdüşümlerini “35 Yıl Panelleri” ile kutlamaya hazırlanıyor.  Panellerde “TÜYAP Kitap Fuarının 35 Yılı ve Yayıncılığa Katkıları”, “Kent Fuarının Kentin Kültür Politikalarına Katkısı”, “35 Yılda Çocuk ve Gençlik Edebiyatının Gelişimi”, “Yazarlık Yolculuğunda İstanbul Kitap Fuarı ve Okurla Buluşma Mekanı Olarak Fuarlar" ele alınacaktır. 

FELSEFE VE İNSAN

Bu yıl yayınevlerinin düzenlediği etkinliklerin yanı sıra fuar teması kapsamında Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri programı oluşturuldu. Programda çocuklara ve gençlere yönelik “Eğitim Hakkı”, “Farklılıklar”, “Eleştirel Okuma ve Düşünme” üzerine atölye çalışmaları ve söyleşiler yer almaktadır.

Felsefe teması kapsamında yurt dışından çocuk kitabı yazarları Brigitte Labbé ve Oscar Brenifier ise fuarın konukları arasında. Labbé, 18 Kasım Cuma ve 19 Kasım Cumartesi günü çocuklara ve ebeveynlere yönelik iki ayrı söyleşi gerçekleştirecek. Oscar Brenefier ise 13 Kasım Pazar günü çocuklarla felsefe üzerine bir söyleşi düzenleyecek.

ULUSLARARASI KONUKLAR TÜYAP’TA

İstanbul Kitap Fuarı etkinliklerde ve imza günlerinde 37 uluslararası konuk ağırlayacak. Türkiye’de okurlarının Dünyaya Kafa Tutan Köy kitabıyla tanıdığı Dan Hancox 12 Kasım Cumartesi günü Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu ile bir söyleşide yer alacak. Filozof ve yazar Wilhelm Schmid 12 Kasım Cumartesi günü Tanıl Bora ile son kitabı üzerine, 13 Kasım Pazar günü ise Betül Çotuksöken ile “Felsefe ve İnsan” üzerine söyleşecek. Siyaset bilimci Thomas Schmidinger 20 Kasım Pazar günü Yordam Kitap’ın paneline konuşmacı olarak katılacak.  Pegasus Yayınları’nın yazarları Brezilya’dan fuara katılan Eduardo Spohr; gerilim yazarları Paul Cleave ve Wulf Dorn 19 ve 20 Kasım tarihlerinde imza etkinliğinde okurlarıyla buluşacak. Şifa üzerine yazdığı kitaplarıyla tanınan Shaman Durek ise Mona Kitap tarafından düzenlenen söyleşi ile 19 Kasım Cumartesi günü okurlarıyla buluşacak.

FUARIN SERGİLERİ

TÜYAP tarafından Onur Yazarı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’nin eserleri, yaşamından kesitler ve fotoğraf albümünden oluşan “İnatla ve Umutla, İnsan ve Değerli Peşinde İoanna Kuçuradi” sergisi fuar süresince üst kat fuayede ziyaret edilebilir. Fuarın bir diğer sergisi ise 5 nolu salonda yer alacak araştırmacı Atilla Oral’ın arşivinden şuana kadar yayınlanmamış fotoğraflardan oluşan “Mustafa Kemal Atatürk Fotoğraf Sergisi” olacaktır.

Ana temanın “Felsefe ve İnsan” onur yazarının ise Prof. Dr. İoanna Kuçuradi olan kitap fuarı, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından düzenlenen ve bu sene teması “Umulmadık Topraklar” olan ARTİST 2016 / 26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilmektedir.

Girişin öğrenci, öğretmen, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuarın bilet fiyatı 5 TL’dir.

Saygılarımızla, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,

 

ARTİST 2016 / 26. ULUSLARARASI SANAT FUARI

ARTİST / Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, 26 yıldır olduğu gibi bu yıl da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, Beylikdüzü’nde, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. ARTİST 2016, 12 Kasım 2016 Cumartesi günü kapılarını açtı.

Bu yıl 26.sı düzenlenecek ARTİST / Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nın 7 no’lu ana salonunda bu yıl 25 galerinin[1] yanı sıra Umulmadık Topraklar isimli, çok küratörlü geniş bir sergi, panel ve performanslar dizisi ile karşımıza çıkacak.

Her yıl genç sanatçılara destek vermek için ayrılan 8. Salonda ise, 30’u aşkın inisiyatif ve grubun yanı sıra Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nin de içinde olduğu kurumlar yer alacak. 

Bu yıl ayrıca Burcu Pelvanoğlu’nun davetiyle Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Başkanı Marek Bartelik ve Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) Yönetim Kurulu Üyesi Nilofer Farruqh 19 Kasım Cumartesi günü saat 15.30’da düzenlenecek etkinlikte konuşmacı olacaklar.

Fuar boyunca düzenlenecek tüm etkinlikler, her yıl olduğu gibi bu yıl da 7 nolu salon içinde yer alan etkinlik alanında gerçekleştirilecek.

12 Kasım günü saat 11:00’de kapılarını ziyaretçilere açacak olan ARTİST 2016 Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı toplamda 12 bin metrekareyi aşkın iki salonunda 9 gün boyunca sanatseverlerle yüzlerce sanatçının bini aşkın eserini buluşturacak.

 

ARTİST 2016’YI ONURLANDIRANLA

İstanbul Sanat Fuarı’nın, her yıl plastik sanatlara katkıları ve farklı alanlardaki çalışmaları nedeniyle verilen onur ödülleri de sahiplerini buldu. Çağdaş sanatlara önemli katkıları nedeniyle Sanatçı Onur Ödülü Sayın Gülsün Karamustafa’ya verilirken Sanatsever Kurum Onur Ödülü ise Summart Sanat Merkezi’ne verildi.

Ödüller 14 Kasım 2016 Pazartesi günü düzenlenecek geleneksel TÜYAP Onur Yemeği’nde sahipleriyle buluşacak. Bu kapsamda Gülsün Karamustafa için ayrılacak alanda “Sineması” adlı bölümde sanatçının çeşitli dönemlerde gerçekleştirdiği video işlerinden bir seçki gösterilecek. Aynı zamanda “Kağıt Üzerinde Gülsün Karamustafa” başlıklı belge-sergide, sanatçı ve işleri için gerçekleştirilmiş, afiş, billboard, katalog, davetiye gibi görsel iletişim tasarımı öğeleri; sanatçının yaptığı kitap-dergi kapakları, illüstrasyonlar, belirlenmiş bir küratoryal konsept kapsamında izleyicilerle buluşuyor.

Sanatsever Kurum ödülü kapsamında ise Denizhan Özer küratörlüğünde gerçekleşecek Summart Bora Koleksiyonu sergisine de geniş bir yer verilecek. Summart Sanat Merkezi’nin kurucusu Mete Bora tarafından 1989 yılında başlatılan Bora Koleksiyonu’ndan bir seçki fuar boyunca ziyaretçilere açık olacak.

“UMULMADIK TOPRAKLAR”A DOĞRU…

Önceki yıllardan farklı olarak, galerilerin yanı sıra ARTİST / Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı bu yıl sanatseverlerin karşısına “Umulmadık Topraklar” başlıklı geniş kapsamlı bir projeyle çıkıyor. “Umulmadık Topraklar” bizi, hepimizin bir şekilde özne ya da tanık olarak maruz kaldığı göçmenlik üzerine düşünmeye davet ediyor.

Bu yıl Ankara ve İstanbul’dan galerilerin yanı sıra Yunanistan, Avusturya, İtalya gibi ülkelerden bağımsız sanatçı gruplarını, küratöryal sergileri, performansları, atölye çalışmalarını, sivil toplum kuruluşlarını ve toplumsal hareketleri biraraya getiren, çok küratörlü bir model ile organize edilen projede yer alacak küratörler ve kurumlardan bazıları şöyle:

DEPO Tophane-BAK, Emre Zeytinoğlu, Barış Seyitvan, Ezgi Bakçay, Rahmi Öğdül, İpek Çankaya-Halka Sanat, Rafet Aslan, Aslıhan Kaplan Bayrak-Bahçe Grubu, Göçmen Kadınlar Birliği (Almanya),  Mahmut Koyuncu, Yekhan Pınarlıgil-Lionel Soukaz (Paris-Fransa), Elli Chrysidou (Selanik, Yunanistan), Bahçe Grubu, Taner Güven, Zeki Coşkun, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Uygulama ve Araştırma Merkezi (FUAM), Hinterland Galerie (Viyana, Avusturya), Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi, Grafist, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent/Kent Düşleri Atölyesi, LeMan, Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED)

DEĞERLİ KOLEKSİYON TÜYAP’TA

Valör Sanat Galerisi’nin koleksiyonu ilk kez TÜYAP’ta koleksiyonerlerle buluşmaya hazırlanıyor.  Aralarında Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, Diyarbakırlı Tahsin, Sami Yetik, Nazmi Ziya, Leopold Levy, İbrahim Çallı, Hikmet Onat, Feyhaman Duran, Fikret Mualla, Ferruh Başağa, Nuri İyem, Avni Arbaş, Şeref Bigalı, Orhan Peker, Burhan Doğançay, Turan Erol, Oya Zaim Katoğlu ve Komet gibi Türk resminin üç kuşağının önemli temsilcilerinin işlerinin yer alacağı koleksiyon, fuar süresince koleksiyonerlerin beğenisine sunulacak.

ADASANAT TÜYAP’TA

1990 yılında Memet ve Buket Güreli’nin bağımsız sanat çalışmalarını sürdürmek üzere kurulan Adasanat ilk kez TÜYAP’a katılarak sanatçıların işlerini sergileyecek. Alaadin Aksoy’un bugüne dek görülmemiş en büyük eserlerinden biri Adasanat tarafından sergilenecek.

12 YILDIR GENÇLERE DESTEK

Kapılarını 12 yıldır genç sanatçılara, gruplara, inisiyatiflere ve üniversitelerin güzel sanatlar fakülteleri öğrencilerine açan ARTİST, bu yıl da 8 No’lu Salonda bağımsız genç sanatçılara yer veriyor. Bu vesileyle genç sanatçıların ve güzel sanatlar öğrencilerinin galerilerle iletişimine, projelere katılımına ve ortak projeler üretmesine olanak tanınıyor.

26. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı,  her yıl olduğu gibi bu yıl da, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.  

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2016 – okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ –okkesb@turkfreezone.com,



[1] Katılımcı galerilerden öne çıkanlar: Adasanat, Galeri d’Art, The Art Department, Alanistanbul, Akademililer Sanat Merkezi, Versus, Maltepe Sanat Galerisi, Karşı Sanat Çalışmaları, Harmony Sanat Galerisi, Asfalt Art Gallery, Evin Sanat Galerisi, Doruk Sanat, Asmalımescit NeoArtProject (İtalya), Galeri Diani, Hinterland (Avusturya), Ürün Sanat Galerisi, Eksen Sanat Galerisi, Halka Sanat, Galeri Soyut, Galeri Baraz...

Metni

Diğer Haberler

  • *ADANA'YA GELİN CİĞERİMİ YİYİN*
  • BC OVERALL FIRST PLACE
  • İBB’NİN SGK’YA TEK KURUŞ BORCU YOK
  • ÖZGÜR BASIN & ÖZGÜR TOPLUM
  • PERPA İSTİHDAM VE KALKINMA MERKEZİ AÇILDI
  • DENİZ DOLMUŞLAR DENİZE İNDİRİLDİ
  • İSTANBUL KADIKÖY’DE KENT SUÇU İŞLENİYOR.!
  • İSTANBUL’DA OHAL İLAN EDİLDİ
  • ALİ SİRMEN UĞURLANDI
  • TİP, ESENYURT ADAY TANITIM TOPLANTISI
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP