ÖNKİBAR’A MEKTUP VAR

Sayın Sabahattin Önkibar Medyada kim kimdir, hangi yazar hangi kampa mensuptur? Konulu yazınızda, adınıza yakışan çok kibar üslup ve sözcükler kullanmışsınız. Size de bu yakışır.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ÖNKİBAR’A MEKTUP VAR

 

Sayın Sabahattin Önkibar

Medyada kim kimdir, hangi yazar hangi kampa mensuptur? Konulu yazınızda, adınıza yakışan çok kibar üslup ve sözcükler kullanmışsınız. Size de bu yakışır.

Yazınızda Fatih Altaylı’yı da “Durumu İdare Edenler” kampına sokmuşsunuz. Bunu doğal karşılıyorum. Altaylı’nın şerrinden, şantajından, arkasında AKP desteğinin olduğundan korkmamak akıllıca bir iş olmasa gerek. Her ne kadar “Durumu İdare Edenler” içeriğinde olsa da, Altaylı’nın hangi sınıfa dâhil olduğunu açıkça yazmak, belayı satın almak demektir.

Ben de sıradan bir vatandaş olarak, Altaylı’yı keşfedenlerden, deşifre edenlerden biriyim. Ben bir köşe yazarı, bir TV programcısı, bir işveren vb. tanınmış biri olsaydım, beni çoktan uçurturdu. Çünkü arakasında AKP, Erdoğan ve Erdoğan savcı ve hâkimleri, iki televizyon, internet sitesi, radyolar ve gazeteler var. Hiçbir yazısında benim yazdıklarıma cevap vermedi, veremezdi. Çünkü kanıtlarıyla her şeyi yazdım. İnternette de paylaştım. O bana yanıtlarını yalnız özelden yazdı. Kaldı ki ben yüzlerce okura gönderdim. Onun özelden yazdıklarını da göndermeyi ihmal etmedim. Bana yanıt yerine, şantaj, hakaret ve tehditler savurdu.

AKPden kurtulduktan sonra, yani yargı bağımsızlığa kavuşunca, yani vicdanlı, namuslu, cesur hâkim ve savcılara kavuştuktan sonra, Altaylı ve Ilıcak hakkında suç duyurusunda bulunup, dava açacağımdan hiç şüpheleri olmasın. Millet açlık, yoksulluk ve fakirlik içinde boğulurken, korku içinde yaşarken onların, ordu ve Türk halkına düşmanlık yolunda, Erdoğan’a yalakalık yaparak zevki sefa içinde refah yaşamaları neymiş göreceklerdir.

Bu yolda benim tutarlılığımı görünce, herkesi kendisi gibi sanıp, “çıkaracağım gazetede sana köşe yazarlığı verebilirim” dedi. Ülkesini sevenler için böyle bir teklifin bile, hakaret olduğunu anlayamayacak kadar gurur ve şereften yoksun. Benim bildiğim, takip edebildiğim kadarıyla, 7 yıldır İnternet sitelerinde Altaylı’nın yalakalığı, şantajlıkları, tehditleri, düzenbazlığı, Laik Sosyal Hukuk Cumhuriyetimize, Ordumuza, Atatürk’e düşmanlıkları, Cumhuriyet mitinglerini karalaması çarşaf çarşaf kanıtlarıyla, kendi yazı ve söyleşileriyle, günü gününe, tarihi tarihine onlarca ve hatta yüzlerce ülkesini sevenler tarafından, korkmadan deşifre edilerek yazıldı.

AKP’ye karşı dimdik durabilen, CHP ve Deniz Baykal’ı her fırsatta kötüleme ve aralarına nifak sokma kampanyası aktörlüğünü yaptığını;

Bu arada, “Bana göre Hayru Nisa, Deniz Baykal’dan daha inandırıcı diyerek Baykal’ı küçük düşürücü laflar ettiğini; 08.08.2008 günü sitesinde, Gül’ün, eksiksiz bütün kamu kuruluşlarına irticacı, şeriatçı yobazları atamasını savundu ve Gül haklıdır dedi. Cumhurbaşkanımız Sayın Necdet Sezer’i küçük düşürücü laflar ederek, o da falancayı yüksek puan aldığı halde atamamıştı örneğini verdiğini;

İki gün sonra, Emine Erdoğan’nın kılık kıyafetini eleştirdi diye, İlhan Selçuk’a “ayıp etti, centilmen böyle şey yapmaz” diye çattığını; ama kendisi iki yobaz karıyı Kanada’dan getirtip, Atatürk’ü eleştirerek, Atatürk’e küfrettirdiğini;

23.09.2008’de kendi sitesinde, eşsiz kahramanlarımızdan Tolon ve Eruygun paşalarımız için, daha tutuklanmadan, “büyük suç işlemişler cezalarını çekmeliler” dedikten sonra onların tutuklandıklarını (bunun startını Erdoğan verdi ve yalnız onun bilgisi dâhilindeydi); PKK’lıları ekrana çıkartıp, siyasallaşmaları için program yaptığını;

Erdoğan için gelmiş geçmiş en iyi başbakan, en iyi ekonomist, eski adalet bakanı Mehmet Şahin için “adam gibi adam” olduğunu ilan ettiğini;

Yerel seçim öncesi, günlerce AKP’nin 53% oy alacağı yalan ve yönlendirici programlarını; 26 Martta, “İkinci iddaname çok iyi hazırlanmış. Başaktör Eruygun Paşadır” diye yazdığını;

5 Nisanda, Erdoğan’nın Davos'taki "Van minüt" tavrına ilk destek veren benim diye övündüğünü, onu göklere çıkardığını ve sonra da, Erdoğan’nın “uluslararası ilişkilerdeki tavrını, Türkiye'nin son 60 yılda gördüğü en düzgün, en doğru, en onurlu tavır olarak görüyorum”ve devam ediyor “Erdoğan'ın omurgalı duruşu sayesinde Türkiye Rasmussen'e diz çöktürdü.” diye yazdığını;

Dünyaca tanınan eşsiz tıp bilimcimiz Sayın Mehmet Haberal’ın 17 Nisanda saat 6.20’de tutuklanacağını, hemen bir saat önce saat 5.45’te Altaylı’nın Haber Türk TV nda son saat olarak verdiğini (bunun startını veren Erdoğan’dı) ; asker konuşamaz diye yırtınan Altaylı 24 Nisanda, çıkarılan silahlar için, Genelkurmayın sessiz kaldığını söylüyor ve subaylara soruşturmayı takip edeceğim diyerek haddini bilmeden, TSK’ni tehdit ettiğini;

Daha geçende, Hatemi adlı karıyı ekrana çıkartıp, Ruhban Okulunun açılması için büyük destek verdiğini duymuşsunuzdur, okumuşsunuzdur.

Görüyorsunuz her şeyi tarihleriyle, Altaylı’nın kendi kaleminden aktarıyorum. Kaldı ki bunlar, hiçbir eseri olmayan, yazarım diye geçinen Altaylı’nın yaptıkları yalakalıkların ve hainliklerin yanında devede kulak kalır, daha neler yapmadı neler...  Sayın Önkibar, bence Altaylı için ayrı bir SINIF açmak gerekir. Bunu da izninizle ben açtım. 

Saygılarımla.

Cumhur Eray   19.07.2009

 

 

 

Sayın Sabahattin Önkibar’ın 19 Temmuz 2009 yazısı:

Medyada kim kimdir, hangi yazar hangi kampa mensuptur?

 

Biadcı grup:

Mustafa Karaalioğlu, Ekrem Dumanlı, Akif Beki, Ahmet Kekeç, Hüseyin Gülerce, Bülent Korucu, Mustafa Ünal, Nuh Gönültaş, Erhan Başyurt, Tamer Korkmaz, Adem Yavuz Arslan.

 

AKP’ye yaranma derdinde olanlar:

Nazlı Ilıcak, Deniz Gökçe, Engin Ardıç, Mahmut Övür, Ergun Babahan, Hasan Celal Güzel, Fikri Akyüz, Mustafa Akyol.

 

Siyasal İslamcılar:

Fehmi Koru, Hasan Karakaya, Abdurrahman Dilipak, Mehmet Metiner, Ali Karahasanoğlu, Serdar Arseven, Salih Tuna, M.Emin Koç.

 

Bağımsız, güdümsüz, samimi İslamcılar:

Mehmet Şevket Eygi, Ahmet Taşgetiren, Afet Ilgaz, Ali Bulaç, Hakan Albayrak, Rasim Özdenören, Ekrem Kızıldağ, Zeki Ceyhan, Mustafa Özcan, Fatma Barbarosoğlu, Yavuz Bahadıroğlu, Sibel Eraslan, M.Emin Koç, Kazım Güleçyüz.

 

AKP Taşeronu sözde liberaller:

Mehmet Barlas, Taha Akyol, Hasan Cemal, Aslı Aydıntaşbaş, Şahin Alpay, Cengiz Çandar, İhsan Dağı.

 

Görevli imajlılar:

Ahmet Altan, Mehmet Altan, Yasemin Çongar, Etyen Mahçupyan, Ali Bayramoğlu, Oral Çalışlar, Eser Karakaş.

 

Milliyetçiler:

Arslan Bulut, Altemur Kılıç, Ahmet Seyhan, Sadi Somuncuoğlu, Yiğit Bulut, Namık Kemal Zeybek, Özcan Yeniçeri, Hasan Demir, Ümit Özdağ, Emin Pazarcı, Mustafa Aslan, İsrafil Kumbasar, Yavuz Selim Demirağ, Selcan Taşçı, Orhan Karataş, Hasan Ünal, Sırrı Yüksel Cebeci, Lale Şıvgın, Metin Özkan.

 

Ulusalcılar:

İlhan Selçuk, Hasan Pulur, Ali Sirmen, Çetin Yetkin, Mustafa Balbay, Hikmet Çetinkaya, Deniz Som, Ümit Zileli, Mehmet Faraç, Rahmi Turan, Rıza Zelyut, Esfender Korkmaz, Hulki Cevizoğlu, Behiç Kılıç, Serdar Akinan, Mehmet Şehirli, Vural Savaş.

 

Her dönemin şakşakçıları:

Mümtaz’er Türköne, Ali Atıf Bir, Tayfun Talipoğlu, Yılmaz Öztuna.

 

Haberciler:

Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand, Ali Kırca, Yılmaz Özdil, Enis Berberoğlu, Emin Demirel, Rıdvan Akar, İbrahim Yıldız, Murat Akgün, Murat Çelik, Talat Atilla, Aykut Işıklar, Yalçın Bayer, Okan Müderrisoğlu, Ruşen Çakır, İbrahim Karagül, Bekir Hazar, Abdullah Özdoğan, Doğan Yurdakul, Yavuz Semerci, Murat Sabuncu, Serkan Kalemciler, Duygu Göktaş, Yener Atlı, Ünal Tanık, Korcan Karar.

 

Durumu idare edenler:

Ertuğrul Özkök, Fatih Altaylı, İsmail Küçükkaya, Erdal Şafak, Hakan Aygün, Serdar Turgut, Yalçın Doğan, Fatih Çekirge, Bilal Çetin, Reha Muhtar, İsmet Berkan, Murat Yetkin, Aydın Ayaydın,

Muharrem Sarıkaya.

 

Bağımsız gazeteciler:

Sedat Ergin, Oktay Ekşi, Güngör Mengi, Can Ataklı, Bekir Coşkun, Hıncal Uluç, Fikret Bila, Umur Talu, Yavuz Donat, Okay Gönensin, Tayfun Devecioğlu, Soner Yalçın, Oray Eğin, Emre Kongar, Mehmet Ali Kışlalı, Saygı Öztürk, Yaşar Nuri Öztürk, Altan Öymen, Cüneyt Ülsever, Erdal Sağlam, Ahmet Hakan Coşkun, Güneri Civaoğlu, Derya Sazak, Ruhat Mengi, Metin Münir, Meral Tamer, Necati Doğru, Güngör Uras, Serpil Yılmaz, Ece Temelkuran, Mustafa Mutlu, Mahir Kaynak, Mehmet Tezkan, Nuray Mert, Şükrü Küçükşahin, Tufan Türenç, Melih Aşık.

 

Korkusundan devamlı endişe içinde yasayan bir fare vardır. Büyücünün biri fareye acır ve onu bir kediye dönüştürür. Fare, kedi olmaktan son derece mutlu olacağı yerde bu kez de köpekten korkmaya başlar. Büyücü bu kez onu bir kaplana dönüştürür. Kaplan olan fare, sevineceği yerde avcıdan korkmaya baslar. Büyücü bakar ki, ne yaparsa yapsın farenin korkusunu yenmeye imkan yok. Onu eski haline döndürür.
Ve der ki,
"Sen cesaretsiz ve korkak birisin. Sende sadece bir farenin yüreği var. O yüzden ben sana yardım edemem.'

Sabahattin ÖNKİBAR

 


Ünlü yazar Shakespeare, bu konuda söyle diyor :
'İnsanların çoğu...
Sevmekten korkuyor, kaybetmekten korktuğu için..
Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için.
Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için.
Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğin kıymetini bilmediği için.
Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi bir şey vermediği için.
Ve ölmekten korkuyor, aslında yaşamayı bilmediği için...
Durma üz kendini üzebildigin kadar, hatalarını düzeltecekse.
Düşünme hiç şu anını, düşüncesizlik garantiliyorsa yarını.
Ve kork ölümden ölesiye, korkun seni ölümsüzleştirecekse. ..

zemote@hotmail.com

 

 

 

HABER3.COM / ONUR ÖZER'İN ÖZEL HABERİ
Dün yükselen cemaat medyasını analiz etmiştik. Haber3.com’un medya dosyasında bugün 2. bölüm yayında..
Hangi gazeteleri yada dergileri okuyor, hangi kanalları izliyorsunuz? Peki takip ettiğiniz yayınların kime ait olduğunu biliyor musunuz?
Haber3.com detaylıca araştırdı ve Türk medyasının dökümünü çıkardı. İşte dizi haberin 2. bölümü ve medyanın markaları ile onları sahipleri..

ALBAYRAK GRUBU
Gazete: Yeni Şafak.
Televizyon: TV NET

AKSOY GRUBU
Televizyon: Cine5, SuperSport, Gala Tv, Viva Tv.
Radyo: Show Radyo, Radyo 5, Nostalji Türk, Radyo Viva.

CİNER GRUBU
Televizyon: Kanal 1, Habertürk.
Dergi: FHM, Arena, Rolling Stone, OK, Marie Claire, Empire, Süper Dergi, PC Magazin, Seventeen, Marie Claire Maison, Electronic Gaming Monthly, Joy.
İnternet: Habertürk.com, Guncel.net.
Radyo: Habertürk Radyo

ÇALIK GRUBU
Gazeteler: Sabah, Takvim,
Yeni Asır, Pas Fotomaç.
Televizyon: ATV
Dergiler: Yeni Aktüel, Bebeğim ve Biz, Sinema, Sofra, Home Art, Şamdan Plus, Para, Global Enerji, Transport, Hukuki Perspektifler, Cosmopolitan, Harper’s Baazar, Auto Classic, Auto Motors & Sport, Cosmo Girl, Cosmopolitan Bride, Esquarie, Forbes
Türkiye, House Beautiful, Hülya,
Radyo: Radyo City.
Baskı ve Dağıtım: Turkuvaz Dağıtım (eski adı Merkez Dağıtım)

ÇUKUROVA GRUBU
Televizyon: Show TV, SKY Türk.
Digital&Pay TV: Lig Tv, ShowMax, ShowPlus, GoldMax, GoldMax2, MovieMax, MovieMax2, ActionMax, TürkMax, MovieMax HD, ComedyMax, DiziMax, MyMax, İz TV, Estore Tv, S’nek TV.
Gazete: Akşam, Tercüman, Güneş.
Radyo: Alem FM, Lig Radyo.
Dergi: Alem, Total Film, Stuff, Platin, FourFourTwo, AutoCar,
Eve, Maxim.

DOĞUŞ GRUBU
Televizyon: NTV, CNBC–e, e2, NBA TV, NTVSpor.
Radyo: NTV Radyo, Radyo Eksen, Radio N101, Billboard Radio.
Dergi: Motor Boat, National Geographic, National Geographic Kids, CNBC–e
Business, Billboard, Slam, F1 Racing, Evo.
İnternet: ntvmsnbc.com, ntvspor.net.
(Diğer: NTV Kitap Yayınları)

FETHULLAH GÜLEN CEMAATİ GRUBU
Gazete: Zaman, Today's Zaman.
Televizyon: Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Mehtap TV, Ebru TV, Yumurcak TV.
Dergi: Aksiyon
Haber Ajansı: Cihan Haber Ajansı
İnternet: Samanyoluhaber.com.
Radyo: Burç Fm,
Dünya Radyo, SamanyoluHaber.

FOX GRUBU
Televizyon: Fox TV, Baby TV, FX tv, FoxLife, National Geo Turkey.

İHLAS GRUBU
Televizyon: TGRT Haber TV, TGRT Pazarlama TV.
Haber Ajansı: İhlas Haber Ajansı.
Gazete: Türkiye Gazetesi.
İnternet: İhlas.net
Radyo: TGRT FM

KANAL 7 GRUBU
Televizyon: Kanal 7, Ülke TV, Kanal7 Int, TVT.
Radyo: Radyo7, İstanbul'un Sesi Radyosu.
İnternet: Haber7.com, Cafesiyaset.com, Rotahaber.com, Tumspor.com, NewsTime7.com

KOZA İPEK GRUBU
Gazete: Bugün
Televizyon: Kanaltürk
Radyo: Kanaltürk Radyo

POWER GROUP
Televizyon: Power Türk TV
Radyo: Power FM, Power Türk, Power XL, RadyoFenomen.
(Diğer: PowerClub, PowerRecords)

SARAN GRUBU
Radyo: RadyoTatlıses, RadyoTime, RadyoPink, RadyoSpor.
Televizyon: History Channel Türkiye, Hallmark TV Türkiye.
(Diğer: S Reklam, Saran Digital Studios, Saran Marketing.)

STAR (SANCAK) GRUBU
Gazete: Star.
Televizyon: 24.

1 NUMARA GRUBU
Televizyon: NumberOne TV, Fashion One TV
Radyo: Radyo Klas, NumberOne FM.

DOĞAN GRUBU
Gazete: Hürriyet, Milliyet, Posta, Vatan, Radikal, Fanatik, Referans, Turkish Daily News.
TV: Kanal D, Star TV, CNN Türk
Digital&Pay TV: Dream TV, Dream Türk, D Max, D Yesilçam, D Plus, D Çocuk, D Spor, BJK TV, GS TV, FIX TV, Movie Smart, Movies 24, Comedy Smart, Pembe Smart, D Shopping, TAY TV, Emlak TV.
Time Warner & Doğan Ortaklığı: TNT TV, Cartoon Network TV                                                               Dergi: Atlas, Auto Show, Blue Jean, Burda, Capital, Chip, Dr. Kuşhan’la Diyet, Ekonomist, Elele, Elle, Elle Decor, Ev Bahçe, Evim, Formsanté, Güncel Hukuk, Hafta Sonu, Hello, Hey Girl, İstanbul Life, Level, Lezzet, Maison Française, Pc Net, Seda Magazin, Seninle, Tempo, Yacht Türkiye, Goal. (Ayrıca 16 çocuk ile 2 gençlik dergisi)
Haber Ajansı: Doğan Haber Ajansı.
Radyo: RadyoD, Radyo Moda, CNN Türk Radyo, Slow Türk.
Yurtdışı: Euro D, Euro Star. Kanal D Romania TV -TME Gazeteleri (Iz Ruk v Ruki, Expressz, Oglasnik.)
İnternet: Hurriyet.com.tr, Milliyet.com.tr (Milliyet Emlak ve Arabam gibi 5 alt marka), Yenibiris.com, Insankaynaklari.com, Hurriyetemlak.com, E–Kolay E–Kolay.net, Mahmure, Bigpara), Azbuz.com, HepsiBurada.com, Gayet.net, HerEveLazim.com.tr, HemAlHemSat.com, GeziSitesi.com, OnPunto.com, TatilSepeti.com.
Baskı ve Dağıtım: Yaysat, DPP Dergi Pazarlama Planlama, Doğan Printing Center, Dogan Ofset.
(Diğer: D Productions, Kanal D Home Video, MedyaNet, Doğan Kitap, Altın Sayfalar, DMC, Doğan Telekom, Smile ADSL, D&R.)

DİĞERLERİ..
ABC Yayıncılık – (Gazeteler) Fotospor, Şok, (Dergiler) PC Tech, Game World, (İnternet) ABCFoto.net, (Ayrıca) ABCYapım, ABCMedya Pazarlama.
Başkent Üniv. – KanalB, Radyo Başkent.
Best – Radyo1, Best FM, NaklenFutbol.com
Bursa Olay Grubu (TMSF) – Olay TV, Olay FM, Bursa Olay gazetesi.
Canwest Radyo Grubu – Süper FM, Metro Fm, Joy Fm, Joy Türk FM.
Cem – Cem TV, Cem Radyo, HaberCem.com.
Cumhuriyet – Cumhuriyet gazetesi, (İnternet) kitap.cumhuriyeti.com.tr
Dünya Grubu – Dünya gazetesi, (Dergiler) Byte, PC World, Dünya Gıda, Dünya İnşaat, Makine Magazin, Pazarlama Dünyası, (İnternet) dunyastore.com, dunya.com, (Dağıtım) Dünya Süper Dağıtım.
Haydar Baş Grubu – Mesaj TV, Meltem TV, Meltem Radyo, Yeni Mesaj Gazetesi.
İşçi Partisi – UlusalKanal, Aydınlık, Teori, Bilim ve Ütopya dergileri.
Kral Medya (TMSF) – Kral TV, Kral FM.
LM Dergileri – Leman, L Manyak, Atom, Red, Kaçak Yayın, Git.
Maya Media – (Dergiler) NBA Türkiye, Perfect Wedding, Men's Health, Trendsetter, T3, Parents, CepTest, Leziz, (İnternet) menshealth.com.tr, bebesin.net, happykids.com.tr, t3.com.tr
MediaSA – Fashion TV Türkiye, Z tv.
MNG Holding – TV8
OmMedia – (Dergiler) All, TurkishTime, TİM Report, Natura, Icon.
Pal Media – PalHaber.com, Pal FM, PalStation Radio.
Saadet Partisi – Milli Gazete, TV5.
Termikel Grup – Kanal A, Radyo A.
Vatan Dergi Grubu – Madame Figaro, InStyle, Boxer, TekBorsa, Fortune Türkiye.
Yeni Asya – YeniAsya gazetesi, Sentezhaber.com, Bizim Radyo, (Dergiler) Bizim Aile, Can Kardeş, Genç Yaklaşım, Köprü.
Yeni Çağ – YeniÇağ gazetesi, YeniÇağ TV.

 

Kaynak: Haber3

 

Diğer Haberler

  • BERAT’A BERAT.!,
  • TÜRKİYE'NİN MEDYA HALİ & BALKAN ÜLKELERİ
  • ÜÇ YILDIR DİRENEN BOĞAZİÇİLİLER VE NAZIM
  • İSKİ'YE HAK ARAMAYA GİTTİLER, KOVULDULAR
  • MEDYA DÜNYASINI ÜZEN ÜÇ KAYIP
  • YENİ “DOSTUMUZ” İNGİLTERE... HAYIRLI OLSUN.!
  • 100’ÜNCÜ YILINDA TÜRKİYE FOTOĞRAFI
  • TÜRKİYE’DE SOSYAL DEMOKRASİ
  • LGBT VE 250 BİN KİŞİLİK GÖSTERİ
  • FELAKETİN DEMOGRAFİK ETKİSİ
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP