1.ULUSLARARASI MEZE FESTİVALİ.!

Antalya'da 4 Ülkeden 50 Kadar Şefin Katılımıyla Uluslararası Meze Festivali Düzenlendi.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

1.ULUSLARARASI MEZE FESTİVALİ.!

AKRA BARUT OTELDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ...

Akra Barut Otel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen I. Uluslararası Meze Festivalinde Lübnan, Beyrut ve Yunanistan’ın yanı sıra Türkiye’den 25 işletme, hazırladıkları 100’e yakın meze çeşidini tanıttı.

Meze tutkularının heyecanla beklediği dünyanın ilk uluslararası meze festivali MezeFest, Antalya’nın vazgeçilmezi haline gelen Akra’da önceki gün gerçekleştirildi. Türkiye’nin yanı sıra Lübnan, Yunanistan ve Beyrut’tan toplam 25 işletmenin katılım gösterdiği festivalde 100’e yakın meze çeşidi tanıtıldı.

Antalya’nın turizm ve ticaretin yanında tarım alanında da önemli bir konuma sahip olduğunu söyleyen Meze Festivali Komite Üyesi Vedat Başaran, “Uluslararası Meze Festivali’ne katılım gösteren her işletmenin en az 2 – 3 aşçısı burada. Yani 50’yi aşkın şef festivale katıldı. 100’ün üzerinde meze hazırlandı. Şeflerimiz festivale katkı sağlayıp, hünerlerini paylaştı” dedi.

Mezenin, Ortadoğu ve Akdeniz kültürünün en önemli yemek sistemlerinden biri olduğunu vurgulayan Başaran, “Yemek paylaşılırsa güzeldir” diyerek, mezenin de paylaşılan yemeklerin başında geldiğini ifade etti.

.Ü.l.k.e. .K.a.t.ı.l.ı.m.ı. .A.r.t.a.c.a.k.

Festival Komite üyesi Gökmen Sözen ise Türkiye’nin farklı yerlerinde meze alanında uzman restoranların festivale katıldığını söyledi. Sözen, “Festivale konularında uzman olan işletme ve aşçıları çağırdık. Bu sene ülke anlamında az katılım var. Gelecek yıl İtalya, İspanya ve Portekiz gibi ülkeleri de bu işin içine katmamız lazım. Yine Fas, Tunus ve Cezayir’i de içine alacak bir çalışmayla geliştireceğiz” dedi.

Usta şeflerin ellerinden çıkan birbirinden güzel lezzetleri en iyi şekilde misafirlerine sunan Akra, muhteşem bir festivale imzasını atarak, damaklarda unutulmayacak bir tat bıraktı. Lezzetleri kadar sunumlarıyla da birer sanat eserine dönüşen mezeler, festival süresince damak tadınızın yanı sıra estetik dokunuşlarıyla da görsel bir şölene dönüştü.

Festival kapsamında Aila Fairmont Quasar, 7 Mehmet, Bay Nihat, Deniz Restoran, Bi Lokma, Dietta, Mutfak Sanatları Merkezi, Volkan Şiş Kebap, Zennup 1884, Duble Meze, Komodor, Tirmisci Bilo, Piyazcı Ahmet, Yengeç, Lapis, Baklacı Humusçu İbrahim, Charbel Antoun, Zıpkın, Gaspar ve Fakhreddine yaptıkları mezelerle festivale destek verdi. Her biri konusunda iddialı olan şefler, festival süreci içerisinde yaptıkları 3’er tane meze ile misafirlerine unutamayacakları bir gün yaşattı.

 

@ #Medya Günebakış

Fatih Bacak, Antalya – Ekim.2017 fb.antalya007@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ – mail: okkesb61@gmail.com,


ULUSLARARASI MEZE FESTİVALİ

Antalya'da 4 Ülkeden 50 Kadar Şefin Katılımıyla Uluslararası Meze Festivali Düzenlendi.

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 24 restoran şefiyle 50 kadar yabancı şefin katılımıyla kentteki bir otelde düzenlenen festivalde 100'e yakın meze konukların beğenisine sunuldu.

Meze Festivali Komite üyesi Vedat Başaran, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Antalya'nın turizm ve ticaretin yanında tarım alanında da önemli bir konumda bulunduğunu söyledi.

Kentin gastronomi alanında söz sahibi olmaya hazırlandığını ve bu kapsamda ilkini gerçekleştirdikleri Uluslararası Meze Festivali'nde sonraki yıllarda Akdeniz çanağındaki bütün ülkeleri görmeye başlayacaklarını ifade eden Başaran, "Bu organizasyonda 4 ülkeden 24 işletme burada. Şeflerimiz festivale katkı sağlayıp, hünerlerini paylaşacaklar." dedi.

Mezenin Ortadoğu ve Akdeniz kültüründe önemli yere sahip olduğunu dile getiren Başaran, "Yemek paylaşılırsa güzeldir. Meze de paylaşılan yemeklerin başında gelir." ifadesini kullandı.

Meze Festivali Komite üyesi Gökmen Sözen de Türkiye'de meze konusunda ilk festivalin Antalya'da düzenlendiğine işaret etti.

Sözen, "Türkiye'nin çeşitil kentlerinden mezeler burada yapıldı. Festivalin uluslararası boyutunu geliştirmek istiyoruz. Gelecek yıl İtalya, İspanya ve Portekiz gibi ülkeleri de bu festivalin içine katmamız gerekiyor. Kuzey Afrika ülkeleri olan Fas, Tunus ve Cezayir'i de içine alacak bir çalışma yapmak istiyoruz." diye konuştu.

FESTİVALDE, KONUKLAR 100'E YAKIN MEZEYİ TATTI.

Antalya’nın temel niteliklerini yeni nesil otel konseptiyle buluşturan Akra, verdiği hizmetlerle ardından söz ettirmeye devam ederken, Urban Social’ın “Taste” kodu aracılığıyla da misafirlerine daha fazla duygu ve deneyim yaşatıyor.

Dünyada ilk olarak gösterilen uluslararası Meze Festivali'nde efsane ustaların büyüleyici reçetelerini değerli misafirleriyle buluşturacak olan Akra, misafirlerini eşsiz bir lezzet yolculuğuna çıkartacak.

Binlerce yıllık tarihinin yanı sıra muhteşem doğasıyla da Antalya’nın vazgeçilmezi Akra’da gerçekleşecek Meze Festivali, 17 lezzet durağının efsane ustalarının büyüleyici reçeteleri ile damaklarda unutulmayacak bir tat bırakarak, hafızalara kazınacak.

Usta şeflerin ellerinden çıkan birbirinden güzel lezzetleri en iyi şekilde misafirlerine sunacak olan Akra, muhteşem bir festivale daha imzasını atacak. Lezzetleri kadar sunumlarıyla da birer sanat eserine dönüşecek mezeler, damak tadınızın yanı sıra estetik dokunuşlarıyla da görsel bir şölene dönüşecek.

Doğanın mucizesine tanıklık ederek, eşsiz lezzetlerin tadına bakmak için sizleri 14 Ekim Cumartesi günü Akra’da bekliyoruz.


@ #Medya Günebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul – Ekim.2017 okkesb61@gmail.com,


 

www.mezefestivali.com  

1.Uluslarararsı Meze Festivali

 

Diğer Haberler

  • PASTIRMALI KAŞARLI PİDE KAÇ LİRA.?
  • *GİDERLERSE GİTSİNLER.!* DEDİNİZ, GİTTİLER.!
  • MUĞLA NÜKLEER TIP MERKEZİ AÇILDI
  • IŞIK BİNYILI DERNEĞİ SU-GIDA-ENERJİ PANELİ
  • TARIM TÜRKİYE’SİNDEN AÇLIĞA.!
  • İTALYAN, *DEFNE SAHRA HASTANESİ* AÇILDI
  • HOLLANDA’DA TARIM.!
  • ÜRETİCİYİ KAZIKLADILAR, KANDIRDILAR.!
  • ONAY ALAN COVİD AŞILARI VE ÖZELLİKLERİ:
  • TÜRKİYE'NİN BUĞDAY KARNESİ.!
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP