FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!

Bu Yılki Yenikapı Etkiliğinin En Aktif, Renkli Ve Hareketli Standı Faroz Standıydı.

Paylaþ:
  • Google'da PaylaÅŸ
  • Facebook'da PaylaÅŸ
  • Twitter'da PaylaÅŸ

FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!


*Faroz* her şeyiyle yüzyıllardır başlı başına bir kültürdür. Bunu bugün arkadaşlarıyla birlikte yaşatmaya çalışan Mahir Sevgül bey maşallah çok çabalıyor, çalışıyor ve desteği de hak ediyor.! Tebrik eder Başarılar dilerim...



 

FAROZ; MAHALLENİN ÖTESİNDE BİR KÜLTÜR.!

Trabzon Dernekleri Federasyonu’nun 10.kez düzenlediği Trabzon Tanıtım Günleri Organizasyonunun Bu Yılki Yenikapı Etkiliğinin En Aktif, Renkli Ve Hareketli Standı Faroz Standıydı.

 

Öncelikli olarak eski Feshane, yeni Yenikapı tanıtım günleri ruhuna ve Bir Sivil Toplum Kuruluşu olmanın amaçlarına en uygun olanı Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği olup faaliyetleri, hedef kitlesindeki insanların ihtiyaç, talep ve beklentilerine yönelik çalışmalarıyla Mahir Sevgül ve ekibi 100 Puanı hak etti.

 

Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma DerneÄŸi; BaÅŸkan Mahir Sevgül ve ArkadaÅŸları; yılda bir kitap ve yılda iki dergi yayınlıyor ve bir de katılabildikleri Tabzon Tanıtım Günlerine katılıyorlar. Bu yayınlarında *Faroz Mahallesi*nin yüzyıllardır gelenekselleÅŸen  *Faroz Kültürü* nü anlatıyor, tanıtıyor ve yaÅŸatıyor.

 

Örneğin bunlardan birini bu etkinlikte Faroz'dan getirip sergilediler. Takaları denizden kıyıya çeken *Irgat*. Bileniniz, kullananınız var mı, neden ırgat demişler.? Benim bildiğim ırgat, tarla işçisi, bağ, bostan çalışanı, inşaat işçisi kısaca amele demektir.

Fakat bu deniz *ırgat*ı mı önce bu unvanı aldı, diğerleri mi, ırgat kavramı ne zaman nasıl ortaya çıktı.? araştırmaya değer.!


 Ayrıca, bilindiÄŸi gibi Faroz Trabzon'da futbol sahalarına futbolcu yetiÅŸtiren bir fabrika olma özelliÄŸini yakın tarihlere kadar korudu. BilindiÄŸi gibi Trabzonspor'un gelmiÅŸ geçmiÅŸ en ünlü futbolcuları Faroz'ludur. Ancak günümüz koÅŸullarında Faroz da bu yönde bir zayıflama görülüyor.

 

Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği; Başkan Mahir Sevgül ve Arkadaşları; Yayınlarında bunlarla birlikte diğer önemli isim ve şahsiyetleri de yayınlayıp unutulmamaları için tarihe bir kayıt daha düşüyorlar.

 

@#ÖkkeşBölükbaşı ©#MedyaGünebakış

ÖkkeÅŸ Bölükbaşı, İstanbul â€“Ekim.2018 -- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,


DiÄŸer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARÅžIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUÅžLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUÅžLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP