EMEKLİLER GÜNÜ ve EMEKLİLER HAFTASI

Bilindiği gibi her yıl 28 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arası “Emekliler Haftası” ve 30 Haziran günü ise, ‘’Dünya Emekliler Günü’’ olarak kutlanmaktadır.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

EMEKLİLER GÜNÜ ve EMEKLİLER HAFTASI

Bilindiği gibi her yıl 28 Haziran – 4 Temmuz tarihleri arası “Emekliler Haftası” ve 30 Haziran günü ise, ‘’Dünya Emekliler Günü’’ olarak kutlanmaktadır.



Bu kutlamalar salt gönül almaya dönük, emeklilerin sorunlarını öteleyen, avutucu bir tutum ve anlayıştan kısacası törensellikten kurtarılmalı, işin özüne ilişkin bir içeriğe kavuşturulmalıdır.

 

Eşitlik esasına dayalı, ayrımcılığın olmadığı, insan temel hak ve özgürlüklerinin herkes tarafından kullanılması anlayışıyla, emekli ve yaşlı bireylerin hakları da bu bağlamda ele alınmalıdır. Emeklilerin ve yaşlıların insanca yaşayabilmesi için, ekonomik, demokratik, hukuksal ve sosyal haklarının korunup geliştirilmesi ulusal gelirden alacakları payın artırılması son derece önemlidir.



Bunu siyasal iktidarların insafına bırakmamak için, Emekli ve yaşlı örgütlenmelerinin önü açılmalı, bu uğurda mücadele edilmelidir.

Emekliler tarafından kurulan dernek ve sendika yapıları; emeklilik yaşının belirlenmesi, emeklilik koşulları ve sahip oldukları hakların geliştirilmesinde söz sahibi olmalıdır. Emekli ve yaşlı bireyler, şiddetten, fiziksel ve zihinsel istismardan,  sömürüden, ayrımcılıktan uzak tutulmalı, korunmalıdır. İtibar görmeli, güven içinde yaşamalıdır. Hizmet alırken; yaş, cinsiyet, etnik köken, inanç ve engel durumu nedeniyle, kötü muameleye maruz kalmamalıdırlar.



Gelir durumuna bakılmaksızın her türlü kamu hizmetinden yararlanmalıdırlar. İstiyorlarsa gelir getiren bir işte vergi muafiyeti uygulanarak, çalışmaları sağlanmalıdır. Bireysel tercihlerine uygun koşullarda güvenli bir şekilde yaşamalıdırlar. Yaşlarına, yeteneklerine uygun eğitim ve kültür etkinliklerine katılmaları sağlanmalıdır. Toplumla ilişkileri sağlıklı olarak sürdürmelerinin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Sahip oldukları bilgi ve becerilerini genç kuşaklarla paylaşabilmelidirler. İhtiyacı olanlara; fiziksel ve ruh sağlığı bakımı ile yaşamlarını tek başlarına sürdürebilecekleri yasal düzenlemeler yapılmalıdır. 



Rehabilitasyon ve bakım modelleri geliştirilmeli, buna uygun huzur evleri gibi mekânlar yapılmalıdır. Emeklilik süresini doldurabilen herkesin bir gün emekli olacağı ve yukarıda sıraladığımız koşullara ihtiyaç duyacakları unutulmamalıdır.


Bu gün sağlıklı halinizle emeklilerinize yapacağınız hizmet kendi emeklilik konforunuzu sağladığı gibi, sizlere insani bir sorumluluk ve görevi yapmış olmanın huzurunu verecektir. Çalışanlarımıza sağlıklı olarak emeklilik yaşına ulaşmalarını, emeklilerimizin de huzur içinde sağlıklı bir şekilde yaşamalarını diliyorum. Emekliler gününüz kutlu olsun.”


Hüseyin GÜN, GÜN’cel

Babaeski Emekli-Sen Temsilcisi

Emekli Öğretmen, gunhuseyin@39hotmail.com, 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP