İSTANBUL VE TÜRKİYE'NİN KADERLERİ MÜHÜRLÜDÜR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunun beklediği *değişim* açıklamasını yaptı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İSTANBUL VE TÜRKİYE'NİN KADERLERİ MÜHÜRLÜDÜR
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamuoyunun beklediği *değişim* açıklamasını yaptı.

           

“Bizim yönetimimizdeki İstanbul, Türkiye'nin mutlu geleceğinin teminatı olmuştur” diyen İmamoğlu, “İstanbul ve Türkiye'nin kaderleri mühürlüdür. Bu nedenle ben de kaderimi İstanbul'la mühürlü kabul ediyorum.

Hayatımı adadığım bu mukaddes şehre ve 16 milyon hemşerime en üst düzeyde hizmet etmeyi, Türkiye'ye hizmet etmek ve alternatif bir Türkiye vizyonu ortaya koymak olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

“İBB’nin bu iktidarın eline geçmesinin maliyetinin idrakine, hep birlikte varmalıyız” uyarısında bulunan İmamoğlu, “Geçen sürede gördük ki, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni gayri hukuki yollardan elde etmek için birçok yol denendi ve denemeye de devam edecekler. Bundan vazgeçmeyecekler. Bunu şimdiye kadar, halkımızın feraseti sonucu başaramadılar. Hep birlikte engelledik.

Şimdi seçimlerde İstanbul'u tekrar kazanmak için bir araya gelmeliyiz, aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp, milletçe bu sürece odaklanmalıyız. Bu büyük başarı için, parti ayrımı yapmadan, beraberce hareket etmemiz gerekiyor.

Ben, 2019 seçimlerindeki gibi, partiler ötesi İstanbul İttifakı’nı kurmak için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin de bu şuurla hareket edeceğine, bu meselenin partiler üstü bir mesele olduğunun anlaşılacağına yürekten ve gönülden inanıyorum. 

2019’da olduğu gibi, Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarımla, farklı partilere gönül veren İstanbullularla, kentine sahip çıkan, oyuna sahip çıkan İstanbul Gönüllüleriyle tekrar İstanbul İttifakı’nı kurmaya geliyorum.

İstanbulluları ve tüm yurttaşlarımı da bu yürüyüşe davet ediyorum. Sevgili Cumhuriyet Halk Partiler, kıymetli İstanbullular, aziz vatandaşlarım: Her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.

 

İMAMOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINA CHP'DEN YANIT

CHP'de seçim sonrası değişim tartışmasını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yol haritasını açıkladı. "İstanbul'a mühürlü" olduğunu dile getiren İmamoğlu, "İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum." mesajı verdi. İBB Başkanı'nın açıklamalarına CHP'den ilk tepki geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Sayın Genel Başkan'ın söylediği gibi oldu." dedi.

Değişim tartışmalarının yaşandığı CHP'de sürecin önemli isimlerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum." diyen İmamoğlu, bu sözlerle yeniden İBB başkanlığına adaylığını açıklarken 1 saati aşan konuşmasında sık sık "değişim" mesajı da verdi

.

CHP'DEN İLK TEPKİ

İmamoğlu'nun açıklamlarına ise CHP'den ilk tepkiler geldi. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu'nun belediye başkanlarının görevlerine devam etmesi gerektiğini söylediğini hatırlatarak "Söylediği gibi oldu." dedi.
Öte yandan Öztrak, "Gemiyi hep birlikte sağlam limana ulaştıracağız." vurgusu da yaptı.


CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise, "Ekrem Bey’in vermiş olduğu kararı önemli ve değerli buluyorum. Bu karar en çok İstanbulluları ve hepimizi memnun etmiştir." dedi.

İmamoğlu'nun kendisiyle ilgili ifadesi için "Parti tarihini bilen, bagajı olmayan, geçmişi temiz tüm gençler adına kendisine teşekkür ediyorum." açıklamasını yapan Özel, "Parti ile ilgili süreçleri hepimiz yakından takip ediyoruz genel başkanın en doğru kararı vereceğini düşünüyoruz." dedi.


#ÖkkeşBölükbaşı, #medyagunebakis.com, #ToplumsalMuhalefet,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP