ŞİŞLİ SEÇMENİ KADINLAR KONUŞUYOR

KENDİLERİNE SÖZ VERİLEN SIĞINMA EVİNİ İSTİYORLAR.! Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin 5 yıl önce seçilirken kadın seçmenlerine verdiği sözünü tutmadı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

ŞİŞLİ SEÇMENİ KADINLAR KONUŞUYOR,

KENDİLERİNE SÖZ VERİLEN SIĞINMA EVİNİ İSTİYORLAR.!

 

ŞİŞLİ SEÇMENİ KADINLAR, KENDİLERİNE SÖZ VERİLEN SIĞINMA EVİNİ İSTİYOR.!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin 5 yıl önce seçilirken kadın seçmenlerine verdiği sözünü tutmadı. Bugün Şişlili kadınlar kendilerine verilen sözün yerine getirilmesi için Şişli Belediye Başkanlığı önünde, Muammer Keskine Basın Açıklaması eylemiyle, önümüzdeki yerel seçimde bizden oy alamayacaksın diyerek uyarı eylemi yaptılar.

 

ŞİŞLİLİ KADINLARIN BASIN AÇIKLAMASI; SIĞINMA EVİ VE KREŞ HAKTIR.

Şişliye bir sığınma evi ve Her mahalleye ücretsiz ve yeterli kreş istiyoruz. Belediye Kanunu, nüfusu yüz binin üzerinde olan belediyelere kadın sığınma evi ve kreş-çocuk bakımevi zorunluluğu yüklemesine karşın, kadın sığınma evi hala yok, kreşler ise yetersiz ve ücretli.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin seçimin ardından 2019 senesinde sığınma evi açacağını duyurmuş, 9 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte Kadın Politikaları Merkezi’ni duyururken, kadın sığınma evinin 2023 yılı sonuna dek açılacağını belirtmişti. Bugün ise Belediyenin bu tarihi 2024 yılı sonuna ertelediğini öğrendik.

Şişli Belediyesinde dört buçuk yıl boyunca kreş sayısı ve hizmet verilen çocuklarla ilgili olumlu bir gelişme yaşanmamış, 10 olan kreş sayısı, bu süreçte kendi döneminde 8’e düşürülmüştür.

Şişlili kadın yurttaşlar olarak, kadına yönelik şiddetin giderek arttığı, kadınların eve kapatıldığı ülkemizde sömürüye, şiddete ve tacize karşı bir araya geliyoruz. Sığınma evi ve kreş hakkımızı istiyoruz.!

Şişli Belediyesi, kanuni yükümlülüğü olmasına karşın sığınma evi açmamakta, yıllardır Şişli halkını oyalamaktadır. Mevcut kreşlerin yetersizliği herkes tarafından bilinmektedir. Kreş sayısı ve kontenjanları artırılmalı, bu hizmet ücretsiz olarak sağlanmalıdır. Toplumcu belediyecilik bunu gerektirir.

Kadınlar, 10 binleri bulan ev kiraları, faturalar, işsizlik ve her gün derinleşen gericilik ile boğuşurken görevlerini yerine getirmeyen yerel yönetim anlayışı Kadına yönelik şiddetin artmasından doğrudan sorumludur. Kendimiz ve çocuklarımız için mücadelemizi eşitlikçi ve özgür bir ülke kurulana dek büyüteceğimizi duyuruyoruz.

Şişlili kadın Yurttaşlar Birliği

#ÖkkeşBölükbaşı, #SaimeOğuzhan,

#medyagunebakis.com, #kentimsisli.com.tr,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP