TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ BEYLİKDÜZÜ İLÇE ÇALIŞTAYI YAPILDI

Türkiye İşçi Partimiz yerel seçim programı ve stratejisiyle, siyasal alanını genişletecek ve toplumsal muhalefet enerjisini yeniden harekete geçirecektir.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

TİP, BEYLİKDÜZÜ YEREL YÖNETİM ÇALIŞTAYI YAPILDI

Yerelin Gerçek Sahibi Biz Yurttaşlar Olarak, Doğrudan Demokrasi, Toplumsal Muhalefet İçin Kent Yaşamını Birlikte Oluşturacağız

  

TİP-Türkiye İşçi Partisi, Beylikdüzü İlçe Başkanlığı düzenlediği Çalıştayda belirlediği; Halk sağlığı ve engelli hakları, Kentsel gelişim ve ekonomi, Kültür sanat sosyal aktiviteler ve spor. Çevrebilim ve hayvan hakları, Gençlik, emek, eşit yurttaşlık ve insan hakları, eğitim, Kadın toplumsal cinsiyeti ve LGBTİ+ Afet yönetimi ve kentsel dönüşüm, Yerel yönetim ve mahalle meclisleri, Komisyonları yaptıkları hazırlık ve raporlarını Çalıştaya katılanlara sundular.

20.Ocak.2024, Cumartesi saat 12.00 da gerçekleştirilen TİP- Beylikdüzü İlçe Başkanlığı Çalıştayının sunum yönetimini Nevin Tunç, yaptı.

Çalıştayın tartışılan önemli konuları; Beylikdüzü’ndeki Riskli Alanlar, olası Rezerv Alanları, Ortak Yaşam Alanları, Deprem dönemine ilişkin Toplanma Alanları, Kentin İmar sorunları, Çevre ve çevrecilik ile Ekoloji; Şişli’de Kültür, Sanat ve Spor ile Beylikdüzü’nde yaşanan duyarsızlık konuları tartışıldı.

 

TİP BEYLİKDÜZÜ İLÇE BAŞKANI TÜLİN ÖZŞAVLUĞ;

Kıymetli konuklar, sevgili komşularımız,  yoldaşlarımız.! Türkiye İşçi Partimizin yerel yönetimler çalıştayına, Beylikdüzü çalıştayımıza hoş geldiniz. Çalıştay Komisyonlarımızda her bir konuyu toplumsal halkçı belediyecilik bakış açısıyla değerlendiriyoruz.

 

Tülin Özşavluğ; Milletvekilimiz, siyasi tutsak milletvekilimiz Can Atalay’ın annesi de aramızda. Kendisine Can’ımıza iletmek üzere özel olarak hoş geldiniz diyorum ve bize söylevi için kürsüye davet ediyorum, dedi.

Videoyu izlemek için linki tıklayınız.

https://www.youtube.com/watch?v=ZVBfWobRE24  

 

Bugünlerde siyasi partiler aday çıkartma ve aday gösterme çalışmaları içinde yoğunlaşırken, Türkiye İşçi Partisi olarak bizler pek çok il ve ilçede çalıştaylar yaptık ve yapmaktayız. Amacımız, yerele dair sorunlara halkçı belediyecilik anlayışımızla yurttaşı merkez alarak, çözümlerin mümkün olduğunu göstermektir.

 

TİP, BEYLİKDÜZÜ’NDE YEREL YÖNETİME TALİP

Çalıştay hazırlığımız sırasında görüştüğümüz pek çok davetlimiz, diğer partiler kıran kırana liste savaşları yaparken, sizin bizim derdimizi sormanız, sorunlara birlikte çözüm bulmaya çalışmanız çok kıymetli dediler. Buraya, bu çalıştaya destek olmak için gelen sizler de bizim için çok kıymetlisiniz. . Öncelikle bunu söylemek isterim.

 

Günümüzde pek çok yerel yönetim inşaat, konut, finans sektörlerinin sermayedarları ve rant odaklarının çıkarları ile birlikte hareket etmektedir. Mahalleler ve yurttaşlar arasındaki sınıfsal farklılıklar alenen ortadadır. Yerelin asıl sahibi olan yurttaşın kendi mahallesi için yapılacak yatırımlardan en son haberi olmaktadır. Mahalle meclisleri kurularak, her bir yurttaş bu kararlarda söz sahibi olmalıdır.

  

DEMOKRASİ ve TOPLUMSAL MUHALEFET İÇİN BİRLİKTEYİZ

Neoliberal politikalar ile özelleştirmeler sonucu biz yurttaşlar en temel ihtiyaçlarımıza çok yüksek bedellerle ulaşmak zorunda bırakılmış durumdayız. Elektrik, su, doğalgaz, konut gibi zorunlu ihtiyaçlara belediye desteğiyle düşük meblağlarla ulaşmak hayal bile edilememektedir. Kooperatifleşme unutulmaya yüz tutmuştur.

 

Türkiye İşçi Partisi’nin emek, eşitlik ve özgürlük mücadelesi kapitalizmden kurtulmayı da içermektedir. Biz, Beylikdüzü’nde yaşayan her yurttaşın daha özgür, daha eşit, daha mutlu yaşamasını hedefleyerek, bunun ancak halkçı belediyecilik ile mümkün olacağını söylüyoruz. Halkımıza sosyalist bir seçeneğin de var olduğunu sunuyoruz. İddiamız günümüzün olanaklarını kullanarak, daha mutlu bir Beylikdüzü’nün mümkün olduğudur.

Yerel yönetim bir kamu görevidir ve bunu da en iyi katılımcılık ve paylaşımcılık temelindeki eşitlik ve özgürlük mücadelesindeki sosyalist görüş etrafında birleşenler yapar.

  

ÖZGÜRLÜK, DEMOKRASİ ve TOPLUMSAL MUHALEFET ADINA;

Türkiye İşçi Partimizin yerel yönetimler çalıştayına, CHP, DEM, Beylikdüzü Belediyesi, Hacı Bektaşi Veli Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, Organik Gıda Kooperatifi, Kader Mahkûmları Derneği, Umut Olalım Platformu, ÇYDD, MAG Derneği, Apartman Görevlileri Derneği, Sosyal Demokrasi Derneği, Elele Derneği, Beylikdüzü Kent Yurttaş İnisiyatifi ve Başkan, Başkan Yardımcısı, yetkilileri, görevlileri katıldılar.

  

YERELİN GERÇEK SAHİBİ BİZ YURTTAŞLARIZ.

İlçemize ait ana başlıkları saha çalışmalarımızla komisyonlarımızda belirledik. Halk sağlığı ve engelli hakları, Kentsel gelişim ve ekonomi,  Kültür sanat sosyal aktiviteler ve spor, Çevrebilim ve hayvan hakları, Gençlik, emek, eşit yurttaşlık ve insan hakları, eğitim, Kadın toplumsal cinsiyeti ve LGBTİ+ Afet yönetimi ve kentsel dönüşüm, Yerel yönetim ve mahalle meclisleri Komisyonlarında her bir konuyu halkçı belediyecilik perspektifinde değerlendirmek için toplandık.

 

Buradan çıkan çalıştay sonuç raporunu siz değerli dostlarımızla paylaşacağız. Bu rapor bundan sonra Beylikdüzü’nde bizim rehberimiz ve yol haritamız olacaktır. Gelecek dönemde belediye kararlarında, belediye meclisi toplantılarında bu konuların takipçisi, savunucusu ve çözümcüsü olmak için mücadele edeceğiz.

Hepinize şimdiden Beylikdüzü’müz için göstermiş olduğunuz emek için teşekkür ediyor ve verimli bir çalıştay olmasını diliyoruz.

Hepimize kolay gelsin sevgili dostlar. Dedi.

#ÖkkeşBölükbaşı, #medyagunebakis.com, #Toplumsalmuhalefet,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP