*SIRA EMEKLİYE GELİNCE KAYNAK YOKMUŞ.!*

Emekli aylıklarındaki gerçek artış neden düşük.! Yüzde 42,6 olduğu açıklanan emekli aylık artış rakamları doğru değil. Gerçek artış çok daha düşük.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

*SIRA EMEKLİYE GELİNCE KAYNAK YOKMUŞ.!*

EMEKLİ, İKTİDARA OY VERİR Mİ.?

EMEKLİ, MUHALEFETE OY VERMELİ Mİ?

EMEKLİ, İKTİDARA NEDEN OY VERMEMELİ.?

EMEKLİ, HEM AÇ KALIR, HEM İKTİDARA OY VERİR Mİ.?

 

*EMEKLİLER RESMİ ENFLASYONA EZDİRİLDİ*

Emekliler resmi enflasyona neden ezdirildi.!

Emekli aylıklarındaki gerçek artış neden düşük.!

Yüzde 42,6 olduğu açıklanan emekli aylık artış rakamları doğru değil.

Gerçek artış çok daha düşük. İktidarın verdiği bu rakam

Kök aylığı 7 bin 13 TL ve altında olanlar yüzde 33,3 zam alacak.!

Artışlar halen en düşük aylık olan 7 bin 500 TL’nin değil emeklilerin kendi kök aylıkları üzerine yapılıyor. Kök aylığı 7 bin TL’nin altında milyonlarca emekli ve hak sahibi var. 

Zamlı yeni kök aylığı 10 bin TL’nin altında kalanların aylığı Hazine tarafından 10 bin TL’ye tamamlanarak artış yapılabilir fakat bütçe yetersiz diye yapmıyorlar.

*İKTİDARIN BELİRTTİĞİ 3 TRİLYON LİRA YÜKSEK RAKAM GERÇEĞİ YANSITMIYOR*

Emekliler, aylardır, yıllardır büyük geçim sıkıntısı çekiyor ve zamlanan gıda ürünleriyle alım güçleri devamlı düşüyor. Yaklaşık 16 milyon kişiye ulaşan emeklilerin ekonomik durumu endişe ötesi bir hal almış durumda.

*ESASINDA EMEKLİLER 5 BİN TL ZAM ALABİLİR*

Emekli aylıkları için iddia edilen kaynak sorunu var mı, yok mu.? YOK.!

İktidar bütçeden SGK'ya ayrılan miktarını 2024 yılında %10 düşürmeye çalışıyor. Esasında emeklilere 5 bin TL seyyanen zam yapılabilir ancak yapmıyorlar.

İktidarı oluşturanlar ve onların oluşturduğu Siyasal İslam sınıfının ve yandaşlarının yönetimsel ve yaşamsal giderleri üzerinde tasarruf yapılmaz ve düşünülmezken *tabana yayma* formülünü uyguladıkları yerler sadece tüm çalışan kesim ve emekliler. 

*KAYNAK VAR*

Var olan bütçe büyüklüğü içerisinde en düşük yaşlılık, emekli aylığının 15.000 TL'ye tamamlanması ve aylıklarda 5 bin TL artış mümkün.!

Bütçeden SGK'ye 2008'den bu yana %15-20, oranında kaynak aktarılmıştı. 2024 bütçesiyle bunu yüzde 10'a indirilmeye çalışılıyor.

2024'te bütçeden SGK'ye transfer için ayrılan kaynak 1,2 trilyon lira.

16 milyon emekliye ve hak sahibine 5 bin TL artış yapmanın yıllık maliyeti yaklaşık 900 milyar liradır.

Bu demektir ki; Bütçeden SGK'ye aktarılan kaynak yüzde 17 olursa emeklilere 5 bin lira zam yapılabilir. 2008 sonrasında çok daha yüksek oranlarda kaynak aktarmak mümkün olmuşken şimdi neden yüzde 10'a düşürülüyor.? Geçmiş yıllarda bütçeden SGK'ye aktarılan oranlarda destek verilirse kaynağın lafı olmaz.!

*TÜRKİYE, BİLMEDEN YANLIŞ YAPILAN İŞLERİN DEĞİL*

*İKTİDARIN BİLİNÇLİ TERCİHLERİNİN SONUÇLARINI YAŞIYOR*

Türkiye, Son yıllarda Hukukun Üstünlüğü Ve Demokrasi çerçevesinde dramatik bir erozyon ve derinleşen bir insan hakları krizi yaşıyor.

Türkiye'de yargı üzerindeki yürütme denetimi ve siyasi nüfuz, mahkemelerin sistematik olarak düzmece iddianameleri kabul etmesine, suç faaliyeti olduğuna dair kanıt olmamasına rağmen iktidarın siyasi muhalif olarak gördüğü kişi ve grupları gözaltına almasına ve mahkûm etmesine yol açıyor.

Bunlar arasında gazeteciler, muhalif politikacılar, aktivistler ve insan hakları savunucuları da var.

Türkiye, Afganistan ve diğer ülkelerden gelen 5 milyonun üzerinde Suriyeli mülteci ve sığınmacılara ev sahipliği yapmaktadır. Örneğin bu konuda en doğru bilgiyi Macaristan Başbakanı Victor Orban’dan öğreniyoruz.

Macaristan Başbakanı Victor Orban, Çin'in başkenti Pekin'de uluslararası işbirliği için "Kuşak ve Yol Forumu"na katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini belirtti ve Türkiye'nin iyi ilişkilere sahip olmasının ülkesinin ulusal güvenliği açısından önemli olduğuna işaret etti.
Victor Orban, ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman saygı duyuyoruz. Avrupa'nın ve Macaristan'ın güvenliği büyük ölçüde Türkiye'ye bağlı. Çünkü Türkiye bugün istikrarlı bir ülke ve yasa dışı göçü engelleyebiliyor” dedi. 

*PEKİ, SONUÇ OLARAK*

Bütçeden SGK'ye %17 kaynak aktarılarak emeklilere 5 bin lira zam yapılabilecek ve maaşlarını asgari ücret seviyesine çıkarmak olanaklı iken İktidar bunu niye yapmıyor.?

Türkiye; bilmeden yanlış yapılan işlerin değil, iktidarın bilinçli tercihlerinin sonuçlarını yaşıyor. Kuzey Irak’ta ve Suriye’de İşid’lilere, İhvancılara, Müslüman Kardeşlere, Afrika Kıtasında ismini ve yerini haritada zor bulabileceğiniz ülkelere büyük büyük yardımlar yapmayı, milyon dolarlara mal olan altın varaklı camiler yaptırmayı tercih ediyor fakat kendi ülkesi emeklilerine gelince bütçe yok diyor.

*ŞİMDİ TERCİH SIRASI EMEKLİLERDE*

*EMEKLİLER SEÇİMDE OY VERMEK İÇİN KİMİ TERCİH EDECEKLER.?*

Ökkeş Bölükbaşı, okkesb61@gmail.com,


 

Diğer Haberler

  • KEMERALTI'NIN SOSYAL YAŞANTISI
  • YAŞLI HAKLARI MÜCADELESİ İVME KAZANIYOR
  • *SIRA EMEKLİYE GELİNCE KAYNAK YOKMUŞ.!*
  • KADIN DOSTU MARKALAR FARKINDALIK ÖDÜLLERİ
  • SOHBET BAHANE, KAHVE ŞAHANE.!
  • EMEKLİLER GÜNÜ ve EMEKLİLER HAFTASI
  • DEPREM ŞEHİDİ AHMET HAKAN ŞENTÜRK ANILDI
  • İÇLİ KÖFTECİLİK ALİ BABA’DAN MİRAS
  • HELALLEŞME
  • İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP