Bebek Otantik Türk Hamamı

Bebek, Modern Otantik Türk Hamamında SPA Konseptiyle birlikte Kına Gecesi Geleneği de Yeniden Yaşatılmaya Başlanacak.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

Bebek Otantik Türk Hamamı

Bebek, Modern Otantik Türk Hamamında SPA Konseptiyle birlikte Kına Gecesi Geleneği de

Yeniden Yaşatılmaya Başlanacak.

Bebek'te açılan otantik Türk hamamı ve modern spa konseptinin bir arada bulunduğu tesiste, kına gecesi geleneği de yeniden yaşatılmaya başlanacak.

Sosyetenin gözde yerlerinden biri olan Bebek'te içinde otantik Türk hamamının, saunanın, havuzun ve spor tesisinin bulunduğu Bebek Spa&Sauna Sauna&Hamam açıldı.

Zayıflama, cilt bakımı, masaj, yoga, reiki, plates ve sigara bırakma programlarının yer aldığı tesiste, otantik Türk hamamı ve modern SPA konseptini bir arada bulmak mümkün.

 

Açılan tesiste Osmanlı'dan bu yana uygulanan kına gecesi geleneği de yeniden yaşatılmaya başlanacak.

Bir bayan ve bir erkek masörün profesyonel anlamda görev yaptığı tesiste, gündüz iş yorgunluğundan bunalan bayan ve erkeklere farklı seanslarda hizmet verilecek.

Son yıllarda sosyetenin en gözde yerlerinden olan Bebekte, içinde otantik Türk hamamın, saunanın, havuzun ve spor tesisinin bulunduğu Bebek SpaSauna Hamam açılıyor.

 

İş dünyasının ve sosyetenin şimdiden büyük rağbet gösterdiği
sağlık tesisinde ayrıca zayıflama programları, cilt bakımı, masaj, yoga, reiki, plates ve Türkiyede ilk kez uygulanacak olan sigara bırakma programları yer alıyor.

İşadamı Şenel Aykan tarafından açılan ve mesleğinde en ünlü uzmanlar ve hekimlerin çalıştığı tesis, otantik Türk hamamı ve modern SPA tesisi kavramını bir arada mükemmel bir uyum içinde sergileyen iç mimarisiyle de dikkat çekiyor.

 

Bebek Sauna Hamam Adres:

Küçükbebek Cd. Berkman Apt. 3 / B Bebek-İst. (Bebek Garanti Bankasının Sokağı – Şok Marketin üstü)
Bebek Sauna ve Hamamı Tel: 212 265 29 45

 

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2013

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb61@gmail.com

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul Şubat.2013

 

SAĞLIĞIN EN ESKİ ADRESİ TÜRK HAMAMI...

Yüzyıllar öncesine dayanan Türk hamamı geleneği dünyayı sardı. Bugün Almanya’dan İtalya’ya, İngiltere’den Amerika’ya kadar pek çok ülkede çeşitli bakım ve masajların da yapıldığı Türk hamamları açılıyor. Rus ve Fin hamamlarını da tanıyan dünya yine de Türk hamamını tercih ediyor.

Türk hamamı, SPA komplekslerinin en önemli alanıdır. Bol su eşliğinde sabun, köpük, kese, buhar ve göbek taşı ile çıktığınızda tertemiz hissettiğiniz, asla evinizdeki banyoda alamadığınız bir duygu verir.
Bebek Spa & Sauna Merkezi bünyesindeki Türk hamamında, siz değerli misafirlerimiz için, tabiatın milyonlarca yılda yaptığı mermerin üzerinde oturttuğumuz su sesi ve buhar ile ferahlatıcı bir mekân tasarladık. Afyon'dan getirttiğimiz özel mermerler, özel yapım kurnalar, yöresel pirinç armatürler ve bakır hamam taslarımız, otantik peştamallarımız ile geleneksel Türk hamamı kültürümüzü yepyeni, modern bir formda   devam ettirmeyi amaçladık.

 

Hamamımız her gün yapılan genel temizliğin yanı sıra, her misafirimizin kullanımından önce, özel medikal temizlik ve hijyen malzemeleri ile hazırlanır. Kullanılan tüm temizlik malzemelerimiz antialerjiktir. Misafirimiz hamamı kullandıktan sonra aynı temizlik işlemi bir sonraki misafirimiz için tekrarlanır.

Hamam hizmetinden faydalanmak için ihtiyacınız olan beyaz hamam havlu takımı, beyaz peştamal ve size özel terliğiniz, tesisimizin soyunma odası bölümünde, kilitli dolaplarda mevcuttur.

SABUNLARIMIZ

Hamamda gerekli olan, beyaz hamam sabunu, defne sabunu, %100 saf zeytinyağı sabunu, size özel kese, doğal lif, örgü lif, organik şampuanlar, duş jeli vb. malzemeler ise sağlık merkezimizin üst katında yer alan Health Shop'ta bulunmaktadır. Misafir ilişkileri personelimiz size ihtiyaçlarınız için yardımcı olacaktır. 

Ayrıca, Health Shop'ta bulunan geleneksel ürünlerimiz; bakır hamam tasları, bakır ve gümüş işlemeli taslar, güğümler, el yapımı, göz nuru hamam takımları, el yapımı taş baskılı masa örtüleri, lavanta keseleri, özel tasarım hediyelik eşyalar, taş terapisi ürünleri, doğal taşlardan yapılmış takılar ve daha birçok hediye seçenekleri, hem kendiniz hem de sevdikleriniz için  anlamlı ve özel seçimler olabilir. 

Hamam sefası...

 

Hamamımıza girdiğinizde sizi hamam personelimiz karşılayacaktır. Dilediğiniz sıcaklıktaki suyu başınızdan itibaren tüm vücudunuza dökündünten sonra, müthiş keyif alacağınız hamam sefası başlayacaktır.

Hamamımızdaki buhar seviyesi, solunumunuzu daraltmayacak şekilde ayarlanmıştır. Hamam sefanız göbek taşına uzanmakla başlayacaktır. Göbek taşına size özel serilmiş olan beyaz peştamal üzerinde uzanmanız derinizin yumuşaması ve stres ve yorgunluğunuzun giderilmesi ve özellikle de vücudunuzun ağrılı bölgeleri için eşsiz bir deneyimdir. Siz kendinizi kese için hazır hissettiğinizde, kese yapan personelimiz, cilt hassasiyetinize son derece dikkat ederek tüm vücut kesesi yapacaktır.

  

Göbek taşı üzerinde yapılan kese, ölü derilerin atılmasını, gözeneklerinizin açılmasını ve böylelikle vücudunuzun oksijen almasını sağlayacaktır. Hijyene son derece önem veren tesisimizde, kese yapan personelimiz özel mayosunu giymektedir. 

Hamam ve kese, sadece ülkemizde değil, Avrupa ve Amerika'da da en faydalı anti-aging ve stres atma metotları arasında kabul edilmektedir.  

Kese sonrası tekrar kurnanızın yanına oturarak ve ılık su dökünerek biraz dinlenmeniz tavsiye edilmektedir. Sonrasında ise ağrı tedavisinde ve dinlenmenizde çok etkin olan, nokta masajı figürlerinin de uygulandığı 'köpük masajı' yapılmaktadır.

Köpük masajı, tüm vücudun kan dolaşımını düzenlemekte ve aynı zamanda yorgun kasları dinlendirmekte, sıkışmış sinirlerin verdiği ağrılardan kurtulmanıza yardımcı olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra, hamam, kese ve köpük masajı üçlüsü ile hem bedensel hem de zihinsel olarak arınmanız ve gündelik hayatın tüm yüklerini üzerinizden atmanız sağlanmaktadır.

 

Köpük masajı bittiğinde, 5-10 dakika süre ile göbek taşında uzanmanız eklemleriniz için son derece faydalıdır. Sonrasında kurnanızın yanına dönerek, şampuan, sabunlanma, duş jeli vb. işlemleriniz yapılabilir. Arzu ettiğiniz takdirde, bu işlemler de hamam personelimiz tarafından yapılmaktadır.

Hamam sefası sonrası, kese ile ölü derilerden arınmış cildinizin oksijeni ve hamamın buharının solunum yollarınızı açması, köpük masajı ile tüm yorgunluğunuzun atılması ile kendinizi kuş gibi hafif hissedeceksiniz.

Hamam seansınız bittikten sonra, yeni havlularınız personelimiz tarafından size verilecektir. Tesisimizin sakin, lavanta kokulu dinlenme bölümündeki oturma gruplarında, 'Health Bar' ımızda hazırlanan sıcak bitki çayları, doğal sıkılmış taze mevye kokteylleri eşliğinde dinleneceksiniz Sizler için seçtiğimiz dergileri okuyabilir ya da dev ekran TV'de dilediğiniz programı ya da kendinizin getirip izlemek istediğiniz bir DVD'yi rahatlıkla izleyebilirsiniz.

 

TÜRK HAMAMININ FAYDALARI: 

-Hamamlar, uzun müddet kalmamak şartıyla, sıcak su ve sabunla yapılacak vücut temizliği için iyi bir yıkanma ve temizlenme yerleridir. Hamamda terleyen vücudun, bir bez veya süngerle ovularak yıkanması, vücutta kan dolaşımını kolaylaştırarak insana rahatlık verir.

-Kan dolaşımınızı hızlanması cildinizin genç ve taze kalmasını sağlar.

-Hamamda yapılan kese ve köpük masajlarıyla detoks etkisi sağlanılarak bedeniniz toksinlerden arınmış olur. Ayrıca bu sayede vücudunuzdaki ölü derinin, yağın, kirin ve tozun atılmasını sağlar.

-Lenf sistemi temizliğini artırır, sinir sisteminizi destekler ve ayrıca bağışıklık sisteminizi de güçlendirmiş olur.

-Kas gerginliklerinizi ve ağrılarınızı giderir, kısıtlı eklemleri açar.

-Stresinizi azaltarak sizi gevşetir ve dinlendirir.

-Günün yorgunluğunu üzerinizden atmanızı kolaylaştırarak zinde kalmanızı sağlar.

 

'SAĞLIK SOHBETLERİ' GÜNÜ...

Arkadaşlarınız ile birlikte yapacağınız hamam sefası ise sizlere sevdiklerinizle dinlenerek sohbet etme imkânı tanımaktadır. Bu etkinlik taleplerinizde, tesisimiz sadece siz ve arkadaşlarınız için kapatılmaktadır. Ayrıca, bizlere önceden bildireceğiniz liste ile arkadaşlarınıza ikram edeceğiniz yiyecekler tarafımızdan titizlikle hazırlanmaktadır. 

'GELİN HAMAMI' VE 'KINA GECESİ' ETKİNLİKLERİMİZ...

'Gelin hamamı' ve 'Kına gecesi', Osmanlı'dan beri var olan bir gelenek. Ama modernleşme, şehir hayatı gibi faktörler bu geleneğin ortadan kalkmasına neden olmuş. O dönemlerde hamamda gelinin kınasını yakıp onu güzel bir evlilik için son kez akrabalarıyla bir arada eğlenme imkânı sunarlarmış. Günümüzde bu geleneği yeniden yaşatmak için sizi Bebek Spa & Sauna Merkezi'ne bekliyoruz. 

 

Yoğun ilgi nedeni ile bu tarz etkinlikler için taleplerinizi en az 15 gün öncesinden bizlere bildirmenizi önemle rica ederiz. 'Gelin hamamı' ve 'Kına gecesi' ile ilgili özel aktivitelerimiz paket programlar şeklinde sunulmaktadır. Etkinlikler için, tercih ettiğiniz süslemeler, gerekli malzemeler tarafımızca temin edilmekte, ikramlar ve kına şerbeti aşçımız tarafından hazırlanmakta  ve bayanlardan oluşan fasıl grubu, bu özel gününüzü unutulmaz kılmaktadır. 

Size özel olarak hazırlanacak gelin hamamı mönüsüyle kendinizi ve arkadaşlarınızı sultanlar gibi hissedip ağırlanacaksınız. 

Gelin hamamına girenler kendileri için özel olarak hazırlanmış kese, peştamal, sabun ve havlularıyla yanlarında hiç bir şey getirmek zorunda kalmıyor.

Üzerine peştamallarını sararak ellerinde mum ve kınalarıyla geline eşlik eden misafirlerinizden isteyenler kese ve köpük ritüelinden sonra bayan masözlerimiz tarafından yapılan masajla yorgunluklarını da atabilirler. 

 

'Kına gecesi' etkinliğiniz bayan fotoğrafçılarımız ve kameramanlarımız eşliğinde kaydedilerek çoğaltılmakta ve özel olarak hazırlanmış bir klip filmi eşliğinde sizlere teslim edilmektedir.

'Gelin' için hamam, sauna, düğün öncesi reflekseloji masajı, cilt bakımı ücretsiz olup, ayrıca 'Bebek Sauna & Spa Merkezi Gelin Hamamı Seti' de geline işletmemizin armağanı olarak sunulmaktadır. 

Amacımız hafızalardan kolay kolay silinmeyecek eğlencelere imza atmak ve evliliğe giden ilk adımınızda sizi mutlu bir anıyla SPA'mızda ağırlamaktır. 

 

Özler Aykan,  İstanbul Şubat.2013

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb61@gmail.com,

TDFAJANSToplum Dinamikleri Fikir Ajansı

Sosyal, Kültürel, Ticari, Eğitim ve Sanatsal Alanlarda;

Düşünce Üretimi. Paylaşımı. Toplum Yararına kullanımı.!

Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olunamaz.! Olunsa olunsa;

Ancak Başkalarının Fikirlerini Tekrarlayan Papağan Olunur.

Özler Aykan, İstanbul Şubat.2013

 

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP