İNANÇ SÖMÜREREK, OTORİTER REJİM DAYATILIYOR.

O Öğretmeni Bir Tebrik Etmedikleri Kaldı.! HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

İNANÇ SÖMÜREREK, OTORİTER REJİM DAYATILIYOR

HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay: O Öğretmeni Bir Tebrik Etmedikleri Kaldı

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Diyarbakır'da düzenlenen kadın konferansında, 16 yaşındaki öğrencisine cinsel taciz ile gündeme gelen öğretmenin ceza almamasına tepki göstererek, "Mesleğinden uzaklaştırılması ve bununla ilgili cezalandırılması gerekirken, sadece maaşında kesinti yapılıp Lice'ye görevlendiriliyor. Neredeyse tebrik etmedikleri kaldı" dedi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda düzenlenen, 'Bölgesel Kadın Konferansı'na, HDP Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, Milletvekilleri Felenas Uca, 
Dirayet TaşdemirSibel Yiğitalp, MYK üyeleri ile çok sayıda kadının katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, kadınlara yönelik cinsel taciz, şiddet olaylarının yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kadınlara yönelik yapılan açıklamalara değindi. Dinin araçsallaştırldığını ileri süren HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, şöyle konuştu: 

"Devletin din kisvesi altında, inançları sömürerek, kullanarak, faşist, otoriter bir rejim yeniden bu halka dayatılıyor. Dinin araçsallaştırması yönü bizim açımızdan çok önemlidir. Dini araçsallaştıran devlet anlayışı, kadınları ezerek yeni devletini inşa edebilir. Biz bunu her gün 
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın marifetlerinde görüyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 9 yaşındaki çocukların evlenebileceğini, çocuk doğurabileceğini açıklıyorsa, Diyanet İşleri Başkanlığı, kadın-erkek eşitliğine inanmadıklarıyla ilgili açıklamaları varken, buna rağmen müftülüklere evlilik yetkisi veriliyorsa, bu ülkede cinsel taciz cezasızlık politikasıyla karşılanıyorsa ve bu politikalarla Diyanet İşleri Başkanlığı ya da İslami temsili olan kesimlerin konuşmaları, kadınların taciz ve tecavüzüne yol veren tarzda yürütüle biliyorsa, işte bunun anlamı AKP rejimi dini kullanarak kendi iktidarını sürdürmek için bu politikalara yol vermesidir.

Diyarbakır'da bir öğretmen kız çocuğunu taciz ediyor. Ne olması gerekir? Mesleğinden uzaklaştırılması ve bununla ilgili cezalandırılması gerekirken, sadece maaşında kesinti yapılıp Lice'ye görevlendiriliyor. Neredeyse tebrik etmedikleri kaldı. Bu uygulamaları durdurabilmenin tek yolu bizlerin faşizmi durdurabilmemiz ve AKP rejimini durdurabilmemizden geçiyor. Her gün kadın cinayetinin artması, bunun başka boyutlar kazanarak, şiddetle devam etmesi artık baba cinayetine dönüşmüş olması, katliamların sıradanlaşması AKP'nin 15 yıldır yürüttüğü politikaların bir sonucudur.

Kuzuyu kurda teslim etmek gibi AKP rejimi de kadınların, çocukların, bu toplumun geleceğini cinsel istismarı normal gören kurumlara yöneltiyor. Bu ülkenin çözümü ne zamlarda, ne enflasyonun yükselmesinde, ne pembe otobüslerde, ne Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her şeye burnunu sokmasıdır. Bu ülkede çözüm; kadınların siyasette söz sahibi olmasıdır." Kemalbay'ın konuşmasının ardından konferans basına kapalı sürdürüldü. - Diyarbakır

 

TACİZ SANIĞI ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde öğrencisine tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında 4,5 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ve tacizde bulunduğu öğrencinin ailesini, gönderdiği mesajla şeriata davet eden coğrafya öğretmeni açığa alındı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde coğrafya öğretmeni olarak görev yapan evli ve 3 çocuk babası A.B. (34) hakkında, 16 yaşındaki öğrencisi A.D.'ye tacizde bulunduğu iddiasıyla 4,5 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. A.B., kendisini şikayet eden öğrencinin ailesini, gönderdiği mesajla, şeriata davet etmişti. Olayın, medyanın gündemine gelmesi sonucu harekete geçen Kulp Kaymakamlığı, A.B.'yi, hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığı ve bu süreçte görevinin başında kalmasının sakıncalı olduğu gerekçesiyle açığa aldı.

A.B.'nin, tacizde bulunduğu öğrencinin ailesine gönderdiği mesajda, özetle, "Bir hata işledim. Bu suçun Allah'ın şeriatı doğrultusunda mahkeme edilmesi gerekir. Davayı şeriata taşımak yerine, Allah'ın yasakladığı tağut ve hükmüne havale ettin. Şeriata gidelim, cezam ölüm de olsa razıyım" dediği ortaya çıkmıştı. - DİYARBAKIR

 

@ #MedyaGünebakış

Ökkeş Bölükbaşı, İstanbul –Aralık.2017- okkesb61@gmail.com,

http://www.medyagunebakis.com/ - okkesb@turkfreezone.com,

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP