*THALASSOPHİLE* SUALTINA YOLCULUK

Dr. Souadad Kandemir’in Thalassophile, Sualtına Yolculuk İznik Çini işleme eser sergisi, 2 Mayıs 2024 tarihinde Beşiktaş, İstanbul Deniz Müzesinde açıldı.

Paylas:
  • Facebook'da Paylaş
  • Twitter'da Paylaş

*THALASSOPHİLE* SUALTINA YOLCULUK

Dr. Souadad Kandemir’in Thalassophile, Sualtına Yolculuk İznik Çini işleme eser sergisi, 2 Mayıs 2024 tarihinde Beşiktaş, İstanbul Deniz Müzesinde açıldı.

*Dr. Souadad Kandemir* Kanada, İstanbul ve İzmir üçgeninde hazırlıklarını bir süredir titizlikle sürdürdüğü kültürel mirasımız İznik çinisini gelenekselin çağdaş formunu buluşturduğu sergisini 2 Mayıs 2024 Cuma günü özel bir davetle Deniz Müzesi’nde açtı.

Geleneksel Türk Sanatına yaptığı birbirinden farklı projeleri ile adından sıkça söz ettiren *Dr. Souadad Kandemir* şimdi de Türk Çini Sanatına ve akademik hayatına farklı bir boyut kazandıracak yeni bir projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

*Thalassophile* adlı sergide çeşitli denizleri kapsayan tüplü dalış tutkusu sonrasında sanatını büyülü bir yolculuğa çıkaran sanatçı deniz yaşamının güzelliğini, çeşitliliğini ve canlılığını gözler önüne seren birbirinden değerli yarının antikaları sayılacak 20 çini eserin yer alacağı bir sualtı yolculuğuna çıkardı.

İstanbul kültür sanat ve iş dünyasının pek çok seçkin isminin bir araya geldiği açılışta, sanatçımım çeşitli denizlerde, tüplü dalış tutkusu sonrası sanatını büyülü bir yolculuğa çıkardı.

Deniz ve denizaltı güzelliğini, çeşitliliğini ve canlılığını gözler önüne serdiği eserler yoğun ilgi gördü. İznik çinisi üzerine ilk kez yapılan çizimler yalnız balıkların ve deniz canlılarının yaşamsal görünüşlerinin enfes ayrıntılarını gösterdiği gibi sanatın onları besleyen ekosistemlere duyduğu derin saygıyı da betimlemektedir.

Sanat çalışmalarını bir süredir Kanada’da sürdüren sanatçı Dr. Souadad Al-Sigab Kandemir, lisansüstü ve doktora çalışmalarının ardından hem akademik çalışmalarına hem de önümüzdeki aylarda İstanbul’da gerçekleştireceği sergisine farklı bir boyut kazandırmak için kolları sıvadı.

Bu yoğun tempo aşamasında Uluslararası Sosyal Bilimler ve Araştırmalar Dergisi’nde kabul edilen ve önceki gün yayınlanan Aynanın Tarihçesi, sembolik anlamı ve İslam Sanatı’ndaki yeri konulu makalesi dost ve akademik çevrelerde çok büyük ilgi gördü.

Sanat etkinliklerine her sergisinde farklı bir boyut kazandıran *Dr. Souadad Kandemir* in birbirinden değerli yarının antikaları sayılabilecek 20 İznik çini eseri 3-4-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında Beşiktaş, İstanbul Deniz Müzesinde 10.oo – 18.oo saatleri arasında gezilip, görülebilir.

Sanatçı *Dr. Souadad Kandemir* & souadad@gmail.com,

 

*Thalassophile* Deniz ve Okyanusa aşık olan kişi…

*THALASSOPHİLE* DENİZ SEVER. MAVİLİKLERE DÜŞKÜN.!

*Thalassophile* Yunanca "thalassa = deniz" ve "philos = seven" sözcüklerinden oluşan terim.
"thalassa" sözcüğü tek başınayken okunuşu "talassa" değil, "taaalasa" şeklindedir. Bileşik sözcükte ise vurgu kayar ve okunuşu "talassofil" olur.

Yunanca kökenli denizi seven anlamında kullanılan bu güzide kelime, pek yaygın olmasa bile ingilizceye de geçmiş ve kullanılmaktadır.

#ÖkkeşBölükbaşı, #medyagunebakis.com, #Toplumsalmuhalefet,

 

Diğer Haberler

  • DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞIYIZ..
  • TRABZONLULAR BİRLEŞİNİZ
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI…
  • KUL VE MAHLÛKAT HAKKI..
  • ADAM OLMAK–OLAMAMAK VE GAZETECİLİK
  • SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI..
  • DERNEKLER KANUNUNA MUHALEFET
  • TrabzonSporKlübü

    Nasa

    Kentim_İstanbul

    Doga_İcin_Sanat

    ABD_USA

    Department_State

    TelerehberCom

    Google_Blog

    Kemencemin_Sesi

    Kafkas_Music

    Horon_Hause

    Vakıf_Ay

    Dogal Hayatı_Koruma

    Seffaflık_Dernegi

    Telerehber

    Sosyal_Medya

    E-Devlet

    Türkiye Cumhuriyeti

    BACK TO TOP